Now Reading:
Stričak ugostio dubrovačko-neretvanskog župana: Želimo produbiti suradnju i napokon spojiti sjever i jug naše domovine
Full Article 2 minutes read

Stričak ugostio dubrovačko-neretvanskog župana: Želimo produbiti suradnju i napokon spojiti sjever i jug naše domovine

Varaždinsku županiju u utorak je posjetilo izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije na čelu s županom Nikolom Dobroslavićem koje je na radnom sastanku o međužupanijskoj suradnji ugostio varaždinski župan Anđelko Stričak.

-Ovih se dana kod nas održava najveći festival na sjeveru Hrvatske, Špancirfest, a to je uvijek festival dobrih emocija. Upravo stoga smatramo da će te dobre emocije zahvatiti cijelu našu državu, cijelu našu domovinu, odnosno sve naše županije – rekao je Stičak spomenuvši kako će sutra u Varaždin stići i ostali župani na 63. sjednicu Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojem je domaćin Varaždinska županija.

Župan je podsjetio kako je u proljeće delegacija Varaždinske županije zajedno s OPG-ovcima, obrtnicima i ravnateljima javnih ustanova bila u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje su sudjelovali na 20. Mediteranskom sajmu.

Stričak ističe da ovakvim uzajamnim posjetima žele poslat poruku važnosti spajanja sjevera i juga Hrvatske, odnosno zelene i plave Hrvatsku.

-Smatram da prostora za suradnju ima. Zbog čega dosad nije bilo malo više te suradnje ne znam, ali mi zaista imamo volje i želje da se ta suradnja unaprijedi i da napokon spojimo i sjever i jug naše domovine – dodao je Stričak.

Dubrovačko-neretvanski župan ističe kako je sastanak bio vrlo koristan, a nada se da će se ta suradnja i nastaviti bez obzira na zemljopisnu udaljenost.

-Danas smo razgovarali o suradnji javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, naših upravnih odjela, razvojnih agencija. Iskustva je dobro podijeliti. Varaždinska županija je uspješna i želimo da sve ono što ovdje možemo vidjeti primijenimo i kod nas. Ako oni nešto mogu i od nas nešto uzeti, vrlo rado ćemo to podijeliti – izjavio je Dobroslavić.

Dodaje kako pamti veliku ulogu Varaždinaca u Domovinskom ratu u oslobađanju dubrovačkog područja.

-Nažalost, tu su imali i gubitaka, međutim zahvalni smo na slobodi koju danas imamo u cijeloj državi, a posebno na krajnjem jugu koji je bio predmet velikosrpskih posezanja, a na neki način to traje i danas – zaključio je.

Nakon prijema u Županijskoj palači uputili su se u općinu Vinica gdje će odati počast braniteljima, a potom obići i Arboretum Opeka, jedan od dva arboretuma u Hrvatskoj uz Arboretum Trsteno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

abrkic/sjever.hr
23.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.