Now Reading:
OB ZABOK: Doznajemo kada ćete moći obaviti pretragu na najsuvremenijem MR uređaju u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

OB ZABOK: Doznajemo kada ćete moći obaviti pretragu na najsuvremenijem MR uređaju u Hrvatskoj

U svibnju je u zabočku bolnicu dopremljen najsuvremeniji uređaj za magnetsku rezonanciju vrijedan gotovo 7 milijuna kuna, a financiran je sredstvima Ministarstva zdravstva. S obzirom da uređaj nije pušten krajem istog mjeseca kao što je to bilo najavljeno, saznali datum kada se očekuje početak njegovog rada, ali i od kada će se primati narudžbe pacijenata.

Naime, kako nam je potvrdio Tihomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, pacijenti će se za pretragu na suvremenom MR uređaju moći naručivati od 1. rujna, dok će magnet s radom krenuti nekoliko dana kasnije, točnije 5. rujna.

Podsjetimo, riječ je o magnetu najnovije generacije, prvom takvom u Hrvatskoj.

-Očekujemo velik interes i liste čekanja, no uređaj imamo i u susjednoj specijalnoj bolnici Katarina koji će isto tako biti na raspolaganju pacijentima. Magnet će raditi od 7 do 19 sati i nadam se da ćemo pacijentima u našoj bolnici omogućiti što bržu željenu pretragu – rekao nam je Vančina.

Dodao je i kako je uređaj za magnetsku rezonanciju sastavni dio moderne medicine te znači kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

-S obzirom na kadar, bit će izazovno. Trebamo steći iskustvo, a s vremenom ćemo dobiti i rutinu. Kako ja volim reći, nije to vešmašina da ju zaštekaš pa radi, potrebna su znanja i vještine da bi se to realiziralo. Nakon dvije godine, isporuke i građevinskih radova, konačno ćemo i mi uređaj početi koristiti – zaključio je ravnatelj zabočke bolnice.

tklopotan / www.sjever.hr
23.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.