Now Reading:
Gradonačelnik Batinić priredio oproštajni prijam za dvojicu župnika: zahvalio im na njihovu nesebičnom duhovnom i pastoralnom radu s vjernicima, s mladima i djecom
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Batinić priredio oproštajni prijam za dvojicu župnika: zahvalio im na njihovu nesebičnom duhovnom i pastoralnom radu s vjernicima, s mladima i djecom

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić priredio je oproštajni prijam za dosadašnje župnike, ivanečkog, vlč. Kristijana Stojka i margečanskog, vlč. Alojzija Pakraca, koje je varaždinski biskup mons. Bože Radoš poslao na službovanje u nove župe.

Velečasni Pakrac odlazi tako u Međimurje, u Ivanovec, dok će vlč. Stojko ubuduće službovati u Ludbregu. I jednom i drugom župniku gradonačelnik je uputio tople izraze zahvalnosti na doista lijepoj i korektnoj suradnji s Gradom, na doprinosu uloženom u gradnju novih kapela i obnovu starijih zdanja i sakralne baštine, ali i na njihovu nesebičnom duhovnom i pastoralnom radu s vjernicima, s mladima i djecom.

Osobito emotivan bio je oproštaj s vlč. Pakracom, koji je u župi Margečan proveo čak 36 godina.

U znak sjećanja na službovanje u ivanečkom kraju gradonačelnik je, među ostalim, vlč. Pakracu poklonio i fotografiju Margečana (autora Branka Težaka), koja ga je iznimno dirnula. I vlč. Pakrac zahvalio je Batiniću na prijateljskim odnosima koje su sagradili tijekom dugogodišnje suradnje te gradskoj upravi i čelnicima uputio osobite izraze zahvalnosti na njegovanju uspomena na poginule branitelje margečanskog i okolnog kraja, kazavši da cijeni što niz godina redovito dolaze pokloniti se njihovim sjenama.
Župa Margečan dobila je u međuvremenu novog župnika, vlč. Damira Šmintića, rodom iz Cvetlina.

Tužan je bio i oproštaj s ivanečkim župnikom vlč. Stojkom, koji se ovdje tek udomaćio (stigao je prije tri godine).

Gradonačelnik Batinić izrazio je žaljenje što zajedno nisu do kraja stigli završiti projekt uređenja kapelice sv. Ivana Krstitelja na Ivančici, međutim, i to će biti jer svi su radovi pri kraju pa se još ove godine očekuje blagoslov objekta.

www.sjever.hr/ivanec.hr
23.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.