Now Reading:
Varaždin uspješan domaćin 4. Svjetskog ekipnog prvenstva u disc golfu – evo tko je osvojio odličja
Full Article 2 minutes read

Varaždin uspješan domaćin 4. Svjetskog ekipnog prvenstva u disc golfu – evo tko je osvojio odličja

Grad Varaždin bio je domaćin 4. Svjetskog ekipnog prvenstva u disc golfu od 13. do 21. kolovoza 2022. godine.

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 200 natjecatelja. Ukupno 25 reprezentacija iz cijelog svijeta – Australija, Austrija, Kanada, Finska, Estonija, Španjolska, Slovačka, Češka, Njemačka, SAD, Francuska, Velika Britanija, Nizozemska, Litva, Latvija, Švicarska, Slovenija, Srbija, Kolumbija, Ukrajina, Italija, Irska, Portugal, Mađarska i Hrvatska kao domaćin, natjecale su se na području dravske šume uz Arenu Varaždin – gradsku sportsku dvoranu i na nasipu uz rijeku Dravu.

darkomares.com

Zadnji dan natjecanja podijeljena su odličja najboljim ekipama, a u ime Grada Varaždina svim sudionicima i organizatorima čestitala je Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Broncu je osvojila Kanada, srebro Češka, zlato je odnijela Estonija, a Hrvatska kao domaćin zauzela je izvrsno 14. mjesto na Prvenstvu.

Događaji ovakve vrste od iznimne su važnosti za same sportaše, ali i za promociju grada u svijetu, budući da su upravo sportaši jedni od najvećih promotora grada i zemlje domaćina. Grad Varaždin ponosan je što je bio domaćin 4. Svjetskog ekipnog prvenstva u disc golfu koje je po prvi puta održano u Hrvatskoj u organizaciji Disc golf kluba Lagoda i Svjetskog flying disc saveza.

www.sjever.hr/varazdin.hr
22.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.