Now Reading:
Radnici Varteksa ipak neće u štrajk?
Full Article 2 minutes read

Radnici Varteksa ipak neće u štrajk?

Iako je prošli tjedan bilo izgledno da Varteksu prijeti najcrniji scenarij, radnici su se u ponedjeljak vratili na posao, potvrdila nam je Božica Čiček Mutavdžić, predsjednica Radničkog vijeća u varaždinskom tekstilnom gigantu.

Podsjetimo, radnici su se s kolektivnog godišnjeg odmora vratili 17. kolovoza, no zbog trenutne situacije, odnosno blokade Porezne uprave i Grada Varaždina, nisu htjeli nastaviti s radom.

Kako je u petak za naš portal izjavila Čiček Mutavdžić, nitko unutar kompanije radnicima nije mogao obećati da će plaća zbog blokade biti isplaćena na vrijeme zbog čega su zatražili da im se godišnji odmor produži do ovog ponedjeljka.

Prema njezinim riječima, radnici su se u ponedjeljak vratili na posao, a nakon što je održan skup radnika na kojima su dobili informacije, proizvodnja je nastavljena.

-I dalje se poduzimaju aktivnosti za rješavanje nastale situacije, i za deblokadu računa i za isplatu plaća radnicima – rekla je Čiček Mutavdžič.

Inače, Gradu Varaždinu, o čemu smo već pisali, poslan je službeni dopis u kojem se predlaže deblokada računa i u kojem se Varteks obvezuje da će svaki dan uplaćivati 20 tisuća kuna kako bi se taj dug kontinuirano smanjivao.

tklopotan / www.sjever.hr
22.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.