Now Reading:
NACIJA LJUBITELJA ŽIVOTINJA Jedna europska država donijela povijesnu odluku: Zakonski priznaju životinje kao emotivna bića – što to znači?
Full Article 2 minutes read

NACIJA LJUBITELJA ŽIVOTINJA Jedna europska država donijela povijesnu odluku: Zakonski priznaju životinje kao emotivna bića – što to znači?

Velika Britanija učinila je povijesni iskorak i odlučila je zakonski priznati životinje kao emotivna bića. To će ujedno značiti i donošenje niza mjera koje će zaštiti životinje od eksploatacije, piše jolie.hr

S obzirom na to da se već godinama raspravlja, i to dosta žustro, o ovakvim prijedlozima zakona, ovo je doista povijesni događaj u borbi za prava životinja. Smatra se kako će se ovakvim potezom donekle stati na kraj golemim farmama u kojima životinje borave u nehumanim uvjetima, a uvelike će se povisiti i status kućnih ljubimaca koji će imati bolju zakonsku zaštitu od zlostavljača vlasnika.

Za sad se isto tako zna da će mjere Velike Britanije uključivati suzbijanje krađe ljubimaca, kao i električne ogrlice koje se koriste prilikom dresure, a na ovaj način će se zabraniti njihovo korištenje. Uz to, promijenit će se pravila uvoza životinja i tako zaustaviti krijumčarenje štenaca.

-Mi smo nacija ljubitelja životinja i prva smo zemlja na svijetu koja je donijela ovakve zakone. Akcijski plan za dobrobit životinja ispunit će našu obvezu za zabranu izvoza živih životinja za klanje i tov, zabranu držanja primata kao kućnih ljubimaca i donošenje novih zakona za borbu protiv krijumčarenja štenaca. Kao neovisna nacija, sada možemo napredovati više nego ikad – rekao je George Eustice, državni tajnik za okoliš Velike Britanije.

sjever.hr/jolie.hr
22.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.