Now Reading:
JEDINSTVENA MANIFESTACIJA Ovog vikenda probajte tradicionalni vrbovečki doručak i obed z bakinog lonca
Full Article 2 minutes read

JEDINSTVENA MANIFESTACIJA Ovog vikenda probajte tradicionalni vrbovečki doručak i obed z bakinog lonca

Jedinstvena turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ u svom 41. izdanju održat će se i ove godine zadnjeg vikenda u kolovozu pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovca.

Kao i svake godine, posjetiteljima će biti pruženo neprocjenjivo iskustvo okusa kulinarskih poslastica iz vremena naših baka, brižljivo pripremljenih prema receptima koji su dio nematerijalne kulturne baštine vrbovečkog kraja.

Sva tri dana posjetitelje očekuju bogati stolovi u tradicionalno uređenim kućicama gdje će naše čuvarice baštine i tradicije posluživati jela koja svojim nazivima povezuju vrbovečku povijest i gastronomiju. „Rani ruček“, tradicionalni vrbovečki doručak pripremaju udruge žena, dok će ugostitelji Vrbovca i okolice sva tri dana spremati pomno birane jelovnike pod nazivom „Obed z bakinog lonca“.

Ovogodišnja namirnica manifestacije koja svojim okusom vraća u prošlost je tikvanja, od koje će vrijedne članice trinaest udruga žena pripremati jela za ocjenjivanje, a nagrade za najbolja jela dodijelit će poznati kulinarski chefovi Tomislav Špićek i Marko Lučić.

Osim bogate ponude glavnih jela posjetitelji će moći uživati i u starinskim slasticama, od suhih kolača, gibanica, štrukli do nezaobilazne vrbovečke pere, omiljenog jela manifestacije koje nosi oblik zaštite Zajamčeno tradicionalni specijalitet.

Tradicionalnom načinu pripreme kulinarskih poslastica iz davnih vremena naših baka bit će pridruženi okusi dalekoga istoka, a svoje kulinarsko umijeće predstavit će i lokalne udruge, lovci, ribiči i vatrogasci.

Uz raznovrsnu gastronomsku ponudu jela i domaće kapljice, posjetitelje očekuje bogat kulturno-umjetnički program, razne izložbe, dječje predstave, interpretacijske šetnje, povijesne ture, radionice i sportska natjecanja, a za dobru zabavu pobrinut će se mnogi glazbeni sastavi te Let 3, Halid Bešlić i Slavonske Lole.

Svečanost otvaranja započeti će u petak, 26. kolovoza u 19 sati, a detaljan program manifestacije moguće je pronaći na web stranici Turističke zajednice Grada Vrbovca.

Posjetite Vrbovec, mjesto gdje se raznolikost i bogatstvo tradicije prenosi s koljena na koljeno kroz okuse, narječja i običaje.

www.sjever.hr
22.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.