Now Reading:
Hoće li ovo uzdrmati gasterbajtere sa sjevera Hrvatske? Oni koji su se oglušili na pozive Porezne uprave platit će velike kazne
Full Article 50 second read

Hoće li ovo uzdrmati gasterbajtere sa sjevera Hrvatske? Oni koji su se oglušili na pozive Porezne uprave platit će velike kazne

radnici

Porezna uprava započela je rezidentima Republike Hrvatske koji prihode ostvaruju u inozemstvu, a oglušili su se na poziv iz veljače da ih dobrovoljno prijave, slati službene pozive da se pokreće postupak oporezivanja primitaka iz inozemstva po službenoj dužnosti, piše Jutarnji list.

Porezni rezidenti kojima su poslani pozivi ne mogu više izbjeći sankcije za neprijavljivanje prihoda, već im od dana kada im je upućen poziv počinje teći zakonska zatezna kamata, koja od 1. srpnja iznosi 5,31 posto, a slijedi im i kazna za neprijavljivanje te može iznositi od 500 do 30.000 kuna.

Zasad su pozivi poslani građanima koji ostvaruju najveće prihode, a u rujnu, kada se svi vrate s godišnjeg odmora, slijedi masovno slanje službenih poziva, piše Jutarnji list.

Prema neslužbenim procjenama, oko 180.000 hrvatskih rezidenata ostvaruje prihode u inozemstvu od nesamostalnog rada, odnosno plaće i mirovine, samostalne djelatnosti, drugog dohotka, kapitala, imovine i imovinskih prava ili drugog izvora.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
22.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.