Now Reading:
UZROK PROMETNE NESREĆE U TUNELU SVETI ROK – U hrvatskim tunelima možete juriti 200 km/h. Nitko vas neće kazniti?????
Full Article 2 minutes read

UZROK PROMETNE NESREĆE U TUNELU SVETI ROK – U hrvatskim tunelima možete juriti 200 km/h. Nitko vas neće kazniti?????

tunel

Umor vozača, korištenje mobitela i spoznaja da se u tunelima hrvatskih autocesta bez sankcija mogu kršiti prometni propisi bili su okidač nesreće u nedjelju u tunelu Sv. Rok. Kako bi se spriječile ovakve nesreće treba uvesti ove mjere – tvrdi prometni stručnjak Željko Marušić.

Tunele na hrvatskim autocestama treba opremiti radarskim kamerama čije su izmjere dokaz na sudu, u svrhu kažnjavanja prekoračenja brzine, premalog razmaka, korištenja mobilnog uređaja, nepropisnog pretjecanja…

Nadalje, na hrvatskim autocestama, od 0 do 6 sati, treba zabraniti vožnju uz potporu tempomata.

Također na nove automobilom s pet zvjezdica za sigurnost po Euro-NCAP-u te sustavima za potporu zadržavanja trake (Lane Keeping Support) i autonomnim kočenjem treba ukinuti trošarinu (PPMV).

Ako u tunelima na autocesti u Austriji, Njemačkoj, gdje je ograničenje 100 vozite brže od 103 km/h bit ćete kažnjenu, u Italiji, Francuskoj, već za svaku brzinu veću od 100 km/h. Bit ćete kažnjeni i ako vozite uz razmak od vozila ispred manji od 55 metara ili ako koristite mobitel… A Hrvatska je eldorado za jurnjavu kršenje prometnih propisa.

Ne samo što se legalno može voziti s realnih 155 km/h (160 po brzinomjeru (kombinacijom tolerancije mjerenja 10/10 i nekažnjavanja prekoračenja od 10 km/h), kroz tunele možete voziti 200 km/h, svega nekoliko metara od vozila ispred, surfati na mobitel…

www.sjever.hr/Autoportal.hr 21.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.