Now Reading:
Na Obiteljskom danu purice i vina u Svetom Križu Začretju podijeljeno je preko 300 purica spremljenih na razne načine
Full Article 3 minutes read

Na Obiteljskom danu purice i vina u Svetom Križu Začretju podijeljeno je preko 300 purica spremljenih na razne načine

U sklopu 54. Tjedna kulture, zabave i sporta koji se održava u Svetom Križu Začretju, održava se i Obiteljski dan purice i vina. Na ovogodišnjem Obiteljskom danu podijeljeno je preko 300 purica spremljenih na razne načine koje je pripremio poznati hrvatskih chef Tomislav Špiček. Programa je vodila poznata voditeljica Doris Pinčić.

Uz veliki broj posjetitelja veselu atmosferu u Svetom Križu Začretju posjetio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je istaknuo kako je ovo jedan jako dobar primjer kako raditi promociju domaćim proizvođačima i kako dodatno skrenuti pozornost da Zagorje ima zaštićeni europski proizvod.

-Uz mjere ruralnog razvoja, dodjeljujemo i bespovratne potpore u iznosu od 50% po kljunu za puricu – dodao je župan.

Želja Krapinsko-zagorske županije je u sljedeće tri godine, za koju garantira ovu mjeru, povećati proizvodnju za 100% i otvoriti zagorskim proizvođačima europsko tržište. Cijenu koju bi mogli postići na europskom tržištu, barem je jedanput veća nego što je sada na domaćem tržištu.

-Planirali smo predstaviti naše zaštićene proizvode u Bruxellesu u Europskoj komisiji u Odboru regija, ali je zbog koronavirusa odgođeno – rekao je župan i dodao kako će se predstavljanje održati već ove jeseni ukoliko epidemiološke mjere to dozvole, ali ako ne, onda će se predstavljanje organizirati na proljeće iduće godine.

msopek/sjever.hr 21.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.