Now Reading:
NK Bjelovar priprema se za ulazak u viši nogometni rang?
Full Article 3 minutes read

NK Bjelovar priprema se za ulazak u viši nogometni rang?

Novi, suvremen Gradski stadion Bjelovar prošao je postupke tehničkih pregleda i dobio uporabnu dozvolu jer je građevina zadovoljila sve potrebne uvjete i standarde.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je kako je sretan radi dovršetka tog sportskog objekta, vrijednog oko 24 milijuna kuna, u vrijeme divljanja cijena na tržištu. Dodao je da ga je Grad Bjelovar financirao iz kredita te novcem iz vlastitog proračuna, a 610 tisuća kuna dalo je resorno Ministarstvo za uređenje travnatog terena.

-Objekt zadovoljava uvjete za 2. hrvatsku nogometnu ligu, a uz, eventualno povećanje tribina, zadovoljava čak i uvjete za 1. HNL. Primjeren je to objekt, za primjerenu cijenu koja neće opteretiti Proračun Grada Bjelovara. Sretan sam i zbog činjenice da grad ima još jedan stadion izgrađen u suradnji poduzetnika i Grada Bjelovara – rekao je Hrebak.

Prva nogometna utakmica NK Bjelovar protiv NK Trnje na novom nogometnom igralištu s prirodnom travom odigrava se u subotu, a svečano otvorenje stadiona održat će se za nekoliko tjedana u sklopu Dana Grada Bjelovara.

Inače, novi stadion izgrađen je na bivšem vojnom zemljištu kojeg je za te potrebe Republika Hrvatska darovala Gradu Bjelovaru. Investicija obuhvaća zgradu tribina, glavno nogometno igralište i parkiralište. Zgrada tribina je tlocrtnih dimenzija 76,50 × 16,50 m i sastoji se od prizemlja, 1. kata i lože na 2. katu, površine 1.202,80 m2. Zgrada se sastoji od gledališta s 1080 sjedećih mjesta od kojih je 700 natkrivenih, te svih potrebnih prostorija.

Prizemlje sadrži: 4 svlačionice za igrače sa sanitarijama, dvije svlačionice za trenere, dvije svlačionice za suce, dva ureda za klubove, prostoriju za delegata, prostorije za doping kontrolu, prostorije za prvu pomoć, komunikacije, spremišta, praonicu i sanitarije za gledatelje.

Kat sadrži: multifunkcionalni prostor, kontrolnu i upravljačku prostoriju i ugostiteljski prostor. Gledalište je prilagođeno osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Glavno nogometno igralište ima dimenzije 105×68 m s pojasom u širini 5 m izvan linija igrališta. Na podlozi je prirodna trava, takozvani travnati tepih koji je postavljen pomoću posebne mehanizacije.

Teren sadrži drenažu i sustav automatskog navodnjavanja, pristupe, ograde te semafor. Parkiralište se sastoji od neograđenog i ograđenog dijela. Neograđeni dio namijenjen je gledateljima i korisnicima i sadrži 109 parkirališnih mjesta za osobne automobile od kojih je šest prilagođeno za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti i dva za autobuse. Ograđeni dio parkirališta namijenjen je za momčadi, suce i ostale službene osobe i sadrži šesnaest parkirališnih mjesta za osobne automobile od kojih su dva prilagođena za osobe sa invaliditetom i smanjene pokretljivosti i dva mjesta za autobuse.

www.sjever.hr / bjelovar.hr
20.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.