Now Reading:
DRAMA U TERMAMA TUHELJ: Sinoćnja drama ima sretan epilog – vijesti iz bolnice i više nego dobre
Full Article 3 minutes read

DRAMA U TERMAMA TUHELJ: Sinoćnja drama ima sretan epilog – vijesti iz bolnice i više nego dobre

Nakon što je sinoć nakon drame u Termama Tuhelj 15 osoba zatražilo pomoć u Općoj bolnici Zabok stanje u zagorskoj bolnici se smiruje. Gotovo sve osobe su otpuštene svojim kućama i sve je na sreću završilo bez težih posljedica.

Kako je u kraćem telefonskom razgovoru za portal Sjever.hr potvrdio ravnatelj bolnice Tihomir Vančina gotovo svi pacijenti su otpušteni osim osobe koja je već sinoć zaprimljena na odjeli intenzivne njege te još jedne osobe koja je na odjelu interne.

-I te osobe su dobrog stanja. Pacijent na odjelu intenzivne njege se nalazi tamo iz mjera predostrožnosti dok će pacijent koji je trenutno na odjelu interne gotovo sigurno danas biti također otpušten iz naše ustanove – pojasnio je Vančina.

Podsjetimo. Jučer je u spomenutim toplicama došlo do evakuacije dijela kompleksa, točnije prostora gdje se nalaze zatvoreni bazen, saune i wellness centar. Kako je sinoć pojasnio direktor hotela Vasja Čretnik do trovanja i evakuacije ljudi iz Termi Tuhelj došlo je zbog greške dostavljača.

-Oko 18 sati dostavljač kemikalija dostavio je natrijev hiperklorid kojeg koristimo za obradu bazenske vode koju skladištimo u strojarnici bazena. Prilikom dostave dostavljač je greškom usipao kiselinu PH- (minus) te je u trenutku došlo do kemijske reakcije u zraku koja se počela širiti prostorijama prema saunama i wellness centru – kazao je sinoć Čretnik.

Inače, odmah po dojavi nesreće sve žurne službe reagirale su pravovremeno. Da se situacija smirivala već sinoć u večernjim satima bilo je vidljivo u samom hotelu budući nije bilo napuštanja hotela od strane gostiju. Svi prostori izuzev unutarnjeg bazena, sauna i wellnes centra bili su i sinoć u funkciji.

s.kalajdžija/sjever.hr 20.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.