Now Reading:
Čakovčanin Dino Goleš morao je izvijestiti o Baginoj smrti: „E moj Mislave, radije bih milijun lajvova…”
Full Article 3 minutes read

Čakovčanin Dino Goleš morao je izvijestiti o Baginoj smrti: „E moj Mislave, radije bih milijun lajvova…”

Poznati voditelj Nove TV, Čakovčanin Dino Goleš dobio je vjerojatno najteži zadatak u karijeri kada je morao izvijestiti o smrti svog kolege, urednika i političkog komentatora Mislava Bage. Šok i nevjerica zbog njegove prerane smrti još su uvijek prisutni u javnosti, a kao i brojni prijatelji i kolege jednog od najpoznatijih hrvatskih novinara, i Goleš se dirljivim statusom kojeg prenosimo u cijelosti oprostio od Bage:

„Ljeto je. Cvjetni trg. Iza ponoći. Fajrunt. Stiže on. Sa svojim najbližim cjeloživotnim prijateljima. Onima koji su danas za njega kroz uplakane oči govorili kako je on institucija novinarstva i najveći koji je ikad radio na televiziji. Sve faca do face, uzori klinaca koji sanjaju o ekranu. Srdačno dolazi do nas. Pola stola zna, pola tek upoznaje.

-Mislav, drago mi je. Kaže im kao da ne znaju i oni i svi s okolnih stolova tko je. Konobari skupljaju čaše, miču cjenike i jastuke sa stolica.

-Dino, daj nam nabavi još jedno piće. Kaže mi dok se naša priča o tko zna čemu tek zahuktala.

-Di ću ja pored tebe, pa vidiš da je farunt. Poslat će nas kući – odgovaram mu.

-Ne, ne ti ih zovi, ti si veća zvijezda. Tebe sad svi znaju – reče mi tonom koji samo on ima. Tonom iz kojeg shvaćaš da u tome ima šale, ali nema zajedljivosti ni ničeg sličnog. Ničeg negativnog. Samo pozitivna energija i zdrava zajebancija. Takav je bio privatno.

Nedjelja. 18:20.
Dino, pala je neka letjelica – šalje poruku.

-Treba mi 50 minuta do tamo, ako hoćeš da otkažem ovaj lajv i krenem put nje, odluči sad – odgovaram.

-Aj. Kreni – napiše kratko.

-Idućih 50 minuta svakih 10 šalje poruku ili zove. Di si, jel sve okej, hoćeš stići, trebaš li pomoć, koga da zovem…

-Stižem. Ne brini. Bit će sve ok.

-Ne brinem se ja za tebe. Odgovara.
(…)

Pondjeljak. Velika Gospa. Ne radimo ni on ni ja. Zove.

-Ej. Samo sam ti htio reć hvala ti za jučer i cijeli tjedan. Malo sam te nagazio.

-Ma ništa Mislave, šta mi zahvaljuješ pa to mi je posao.

-Ma ne, ne, pusti ti… Prekida me ko političare na intervjuima dok mu pokušavam završiti kako je on kao urednik šef, a ja samo radim svoj posao. Da ćemo kad se vratim oboje u novinarskoj šihti bit u istoj kaši i skupa povećalom čitati podatke o fiskalizaciji – Pa ljudi smo nismo roboti. Mogu ti reć hvala. Aj uživaj i odmori, vidimo se – zaključuje razgovor. Takav je bio poslovno.

Nažalost Mislave, nismo se više vidli. Ali to znaj nije bio posljednji zadatak koji si mi zadao. Danas u 14 sati čitati Vijesti u kojima si ti glavna vijest, e moj Mislave, pa milijun bih ti lajvova umjesto toga odradio. I po kiši i po snijegu, i po vatri… Onako kako si nas učio. Zbogom dragi.”

Foto: screenshot Youtube Nova TV
www.sjever.hr / FB Dino Goleš
20.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.