Now Reading:
Velik odaziv na već tradicionalnu 14. Modrožansku utrku – evo tko je bio najbolji
Full Article 3 minutes read

Velik odaziv na već tradicionalnu 14. Modrožansku utrku – evo tko je bio najbolji

U nedjelju, 14.08.2022. u naselju Modrovec u Gornjoj Stubici, uspješno je održana 14. Modrožanska utrka koja je ujedno bila i 19. memorijal Marijan Lukina 2022.

U pravom domaćem, zagorskom okruženju te uz prekasno popodnevno ljetno vrijeme i dobru posjećenost trkača i gledatelja, održane su sljedeće utrke: glavna utrka na dužini 10.5 km gdje se trčalo 5 krugova po 2.1 km, promotivna utrka građana dužine 2.1 km odnosno 1 krug te utrka predškolske i osnovnoškolske djece – u svakom slučaju bogati i zanimljivi sportski program.

Na glavnoj utrci ukupno je startalo 40 natjecatelja gdje je najbrži predstavnik iz Slovenije, Vinko Jost, ispred našeg Dražena Dinjara iz AK Rudolf Perešin i Matije Kušića iz KCIPT Samobor.

Od ostalih muških članova AK Rudolf Perešin, nastupili su i osvojili sljedeća mjesta: Karlo Dimec 4. mjesto, Frano Duspara 7. mjesto, Josip Kosec 18. mjesto, Neven Novosel 21. mjesto i organizator utrke ŽELJKO LUKINA 26. mjesto.

Od ženskih predstavnica na glavnoj utrci je najbrža bila Mateja Blažinović iz AK Martin Dugo Selo, naša Suzana Dinjar iz AK Rudolf Perešin druga i treća je bila Renata Kenda iz KCIPT Samobor.

Nakon glavne utrke održane su promotivne utrke za djecu predškolske dobi do 6 godina na 100m. Zatim utrka djece od 1.-4. razreda osnovne škole na 400m i utrka djece 5.-8. razreda osnovne škole na 600m. Na utrci je startalo ukupno 37 djece.

Nakon utrka djece održana je i utrka građana i mještana naselja Modrovec na 2.1km gdje je startalo ukupno 32 natjecatelja. Kod građana najbrži je Dorian Dolić, drugi je bio Patrik Dinjar AK Rudolf Perešin  i treći je bio Sebastijan Kucelj.

Kod građanki najbrže su bile sve članice iz AK Rudolf Perešin i to redom, prva Helena Dinjar, Nika Kuhta i Marta Haus.

Najbolji Modrožanin na utrci građana bio je Marko Osrečak, a najmlađi  Modrožanin David Osrečak. Od ostalih Modrožana natsupili su: Ivan Ilinić, Juraj i Jakov Lukina, Damir i Danko Ilinić.

Organizator AK Rudolf Perešin se zahvaljuje organizacijskom odboru naselja Modorovec i samim mještanima koji su doprinijeli organizaciji ove utrke i tako samim natjecateljima ponudili dobru dobrodošlicu i domaći ugođaj. Zahvaljujemo se i Općini Gornja Stubica, načelniku Jasminu Krizmanić koji je osobno prisustvovao na ovom događaju te svima sponzorima od kojih treba spomenuti Športsku zajednicu krapinsko-zagorske županije i Turističku zajednicu Donje i Gornja Stubica.

Na utrci je bio kao gost, višestruki prvak i rekored Hrvatske u polumaratonu i maratonu Drago Paripović.

Rezultati glavne utrke na 10,5km i utrke građana na 2,1km: https://www.utrka.com/utrke/modrozanskautrka/2022/rezultati/

Rezultati dječjih utrka: ovdje

Galerija fotografija – foto Zrinka Stakor

Input your search keywords and press Enter.