Now Reading:
Uzbudljiv ljetni vikend na preloškoj Marini: okušajte se u odbojci na vodi, divljem triatlonu, vožnji kajakom ili SUP-om
Full Article 3 minutes read

Uzbudljiv ljetni vikend na preloškoj Marini: okušajte se u odbojci na vodi, divljem triatlonu, vožnji kajakom ili SUP-om

Pred nama je uzbudljiv ljetni vikend na preloškoj Marini. Naime, ova subota i nedjelja, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i u organizaciji Grada Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga, Marine Prelog, Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te Nautičkog kluba Labud rezervirane su za dobru zabavu uz razne sportove na vodi.

Uzbudljivi vikend započinje u subotu na prostoru Nautičkog kluba Labud koji po četvrti puta organizira Turnir u odbojci na vodi te se traže voljne ekipe za sudjelovanje na turniru. Prijave ekipa moguće su pozivom/porukom na broj 0958608840 ili porukom na Facebook profilu Nautičkog kluba Labud.

Kotizacija iznosi 100 kuna po ekipi, a kako bi čekanje u redu za ekipe bilo što zabavnije, za vrijeme trajanja, ali i nakon turnira dobru zabavu jamči DJ. Bit će osigurani i kajaci te motorni čamci za plovidbu jezerom. Sudionike i posjetitelje očekuje dobra zabava uz široku ponudu jela i pića.

Sportski vikend nastavlja se u nedjelju uz Divlji triatlon koji će testirati snagu uma i tijela preko stotinu natjecatelja. Dvanaesti po redu Divlji triatlon održava se na šoderici u Cirkovljanu u supersprint distanci (375 m plivanja, 12 km vožnje biciklom, 2,5 km trčanja) s početkom u 10 sati, a osim puno dobre volje, za sudjelovanje je potrebno imati više od 16 godina, bicikl i biciklističku kacigu. Nakon utrke druženje se nastavlja na Marini Prelog uz proglašenje najboljih, dodjelom nagrada, ručkom i pićem za sve sudionike.

Osim toga, ove nedjelje na Marini moći ćete se rashladiti od ljetnih vrućina na odličnim i vrlo popularnim Danima otvorenih vrata sportova na vodi. Uz stručni nadzor i upute instruktora, posjetitelji će se od 10 do 17 sati besplatno moći okušati u vožnji kajakom, čamcem za rafting, kanuom ili pak SUP-om. Uz dobro raspoloženje, savjetuje se da posjetitelji donesu i odjeću primjerenu za sportove na vodi te ručnike.

Ova hvalevrijedna manifestacija jedinstvena u Međimurju započela je prošle godine u ljetnim mjesecima. Cilj je promovirati zdrav način života, kretanje i sportove na vodi, ali i neiskorištene turističke i rekreativne potencijale na Dravi te time potvrditi titulu Međimurje – Europska regija sporta 2022. Datum je također i prigodno odabran – naime, 21. kolovoza u jutarnjim satima uz akumulacijsko jezero održavat će se Divlji triatlon, a cilj je upravo na Marini. Tako će se i natjecatelji moći nakon napornog izazova opustiti na mirnim vodama „priločkog mora“.

Dane otvorenih vrata provodit će članovi Udruge sportske rekreacije Croatian Outdoors Oporovec i Društvo sportske rekreacije ČAKI Čakovec, a u nedjelju ćete ih moći pronaći na obali Drave, kod ugostiteljskog objekta Marina.

Tu događanja ne staju jer Nautički klub Labud u nedjelju otvara svoja vrata. Dani otvorenih vrata Nautičkog kluba Labud održat će od 14 do 19 sati na njihovom prostoru, u sklopu Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog. Posjetitelji će imati priliku isprobati besplatnu panoramsku vožnju Dravom i uživati u prekrasnoj prirodi i svježini kakvu ljeti mogu pružiti samo vodena prostranstva.

Za dodatni užitak pobrinut će se Vinarija „Dvanajščak – Kozol“, sa svojom sjajnom ponudom vrhunskih vina. Ova je 2022. godina, godina u kojoj Nautički klub Labud obilježava dvadeset godina svoga uspješnog djelovanja.

www.sjever.hr / FB Turistička zajednica grada Preloga
18.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.