Now Reading:
Sjećate li se snimke iz tunela Sveti Rok koja je podijelio vozače? Prometni stručnjak tvrdi: Vozač bijelog BMW-a napravio je niz prekršaja
Full Article 2 minutes read

Sjećate li se snimke iz tunela Sveti Rok koja je podijelio vozače? Prometni stručnjak tvrdi: Vozač bijelog BMW-a napravio je niz prekršaja

Video koji je ovih dana snimljen u tunelu Sveti Rok i podijeljen na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode podijelio je vozače, a sada je prometni stručnjak Željko Marušić objasnio kako je vozač bijelog BMW-a napravio je niz prekršaja uključujući pretjecanja s desne strane automobila, ugrožavanja sigurnosti premalim razmakom i pretjecanja voznom trakom autoceste.

Podsjetimo, video prikazuje sivi automobil koji vozi ispred bijelog terenca u lijevoj traci, a onda mu se počeo približavati BMW. S obzirom da sivi automobil nije prešao u desnu traku kako bi dopustio vidno bržem bijelom BMW-u da ga pretekne, pri izlasku iz tunela terenac je otišao u desnu traku, zaobišao sivi automobil i vratio se u lijevu traku.

Marušić je pojasnio kako je vozač sivog Renault Espacea vozio pretjecajnom trakom, no vozač bijelog BMW-a X6 vozio je uz opasno premali razmak, svjetlosnim signalom požurivao je vozača ispred sebe i na kraju pretjecao desnom trakom, prenose 24sata. Iako su oba vozača bila u prekršaju, vozač BMW-a počinio ih je više.

Naime, vozač sivog Renault Espacea napravio je prometni prekršaj po čl. 142. st. 1 – vožnja pretjecajnom trakom autoceste (Autocestom se vozila moraju kretati krajnjom desnom prometnom trakom ako nije zakrčena vozilima u koloni), dok je vozač bijelog BMW-a napravio niz prekršaja poput pretjecanja s desne strane automobila, ugrožavanja sigurnosti premalim razmakom, pretjecanja voznom trakom autoceste, požurivanja vozila ispred sebe davanjem zvučnih i svjetlosnih signala te premalog razmaka od vozila ispred.

www.sjever.hr / 24sata.hr
18.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.