Now Reading:
NEVJEROJATNO Ludbreški vatrogasci borili se protiv požara, a prolaznica im dobacila: Ohh, super da gori…
Full Article 2 minutes read

NEVJEROJATNO Ludbreški vatrogasci borili se protiv požara, a prolaznica im dobacila: Ohh, super da gori…

Ludbreški vatrogasci u četvrtak su zaprimili dojavu od VOC-a Varaždin o požaru otvorenog prostora u mjestu Poljanec cesta prema Luki Ludbreškoj. Odmah po dojavi, devet pripadnika DVD-a Ludbreg s tri je vozila izašlo na intervenciju kako bi ugasili požar.

-Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o požaru trave, niskog raslinja te raznog komunalnog otpada, više komada guma, tepiha i građevinskog materijala. Pristupamo lokalizaciji požarišta, te sanaciji i natapanju prostora zbog velike količine mase otpada – opisuju ludbreški vatrogasci.

Zbog toga su na ispomoć pozvali članove operativne postrojbe DVD-a Sigetec Ludbreški koji su na mjesto intervencije stigli s osmero vatrogasaca, kombi vozilom i auto cisternom, a na terenu su bili i djelatnici Policijske postaje Ludbreg. Sve to ne bi bilo čudno, da nije bilo prolaznice koja je poprilično neugodno iznenadila vatrogasce koji su se borili s vatrenom stihijom.

Naime, mještanka Poljanca u prolazu je pitala okupljene vatrogasce što gori, na što su joj oni odgovorili kako je u pitanju požar divljeg deponija izvan mjesta prema Luki, a ono što je uslijedilo šokiralo ih je.

Ohh, veli gospođa veselo i uzbuđeno: Super sad bude izgorjelo budemo imali opet kam voziti – opisuju pripadnici DVD-a Ludbreg.

Nevjerojatno, zar ne? Kako su se osvrnuli u svojoj Facebook grupi u izvješću o požaru, nekoliko je metara dijelilo od toga da se vatra ne proširi na nekoliko hektara zemljišta kukuruza.

-Pa vas sve lijepo pitamo VAS koji odlažete otpad na divljim deponojima i onda to palite, sjetite se da ti VATROGASCI riskiraju svoje zdravlje raskapajući hrpe nepravilnog odloženog azbesta, raznih guma i otpada te troše resurse iz vašeg Grada i proračuna – zaključuju vatrogasci.

Foto: DVD Ludbreg
tklopotan / www.sjever.hr
18.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.