Now Reading:
Neugodno iznenađenje u zagrebačkim bolnicama: pao je informatički sustav, pacijenti morali čekati
Full Article 1 minutes read

Neugodno iznenađenje u zagrebačkim bolnicama: pao je informatički sustav, pacijenti morali čekati

Zbog pada informatičkog sustava za naručivanje građani koji su došli u bilo koju zagrebačku bolnicu u četvrtak ujutro bili su neugodno iznenađeni, piše Index.

Naime, na njihov je e-mail stigla informacija da je sustav elektroničkog naručivanja pao i da pacijenti čekaju jer bolnice nemaju uvid u elektroničke uputnice. Iako su u HZZO-u priznali problem, nije poznato zašto je sustav pao.

-Tijekom jutra došlo je do povremenog usporenog rada CEZIH sustava. Veći dio prometa se obrađivao, ali je dio korisnika imao problema pri radu. Korisnici sustava CEZIH su odmah nakon detektiranja zastoja obaviješteni da postoje poteškoće u radu servisa za provjeru osnovnog osiguranja, te se osiguranje može provjeriti na službenim stranicama www.hzzo.hr. Pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima je u svakom trenutku omogućeno – odgovorili su Indexu iz HZZO-a.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak za HRT je kazao da su svi pacijenti zbrinuti te poručio kako će se problemi riješiti. Prema njegovim riječima, podaci će se unositi ručno i svi će pacijenti dobiti uslugu zbog koje su došli u KBC Zagreb.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / index.hr / hrt
18.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.