Now Reading:
Naučite obrađivati slike, slagati igre upravljati uređajima na daljinu… Dođite u Krapinu na Ljetnu školu informatike
Full Article 2 minutes read

Naučite obrađivati slike, slagati igre upravljati uređajima na daljinu… Dođite u Krapinu na Ljetnu školu informatike

Ljetna škola informatike održat će se od 22. do 26. kolovoza u Srednjoj školi Krapina.

Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 22. 23. i 24. kolovoza, te u drugom 25. i 26. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati.

U drugom krugu sve radionice počinju u 8 sati. Ove godine tema je neandertalac, pa je jednoj radionici tema animacija. Nove su i radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima te radionica kako napraviti dobru fotografiju uz pokoji trik iskusnog fotografa.

U Krapini postoji i radionica robotike za početnike (mBotovi i blok programiranje) i napredne (roboti i robotske ruke uz programiranje u C++). Na radionici Arduino IoT naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu. Izradi mobilnih aplikacija namijenjena je radionica Xamarin. Na Unity će se raditi 2D igre. Za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici.

Osnovnoškolci će u Scratchu raditi jednostavne igre slaganjem blokova. Alice radionica koristi 3D modele za animirane priče i igre. Možete naučiti i obrađivati slike, a tu je i nezaobilazni web dizajn. Nastavnici mogu u Krapini naučiti kako koristiti Escape room igre u nastavi. U SŠ Zlatar je radionica robotike. Predavači – nastavnici i studenti su spremni i čekaju vas. Ograničen je broj prijavljenih po radionici prema veličini učionice pa požurite.

Organizatori škole su SŠ Krapina i KRIK, a podršku i potporu dali su Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski savez informatičara i Zajednica tehničke kulture KZŽ. 

Pogledajte na https://krik-kr.hr/ljetna22 opis i termin, te popunite prijavnicu za željenu radionicu. Otvaranje Ljetne škole održat će se u amfiteatru SŠ Krapina 22.8. u 11.30 sati.

sjever.hr/krapina.hr
18.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.