Now Reading:
Kako je preživio tolike promile? Totalno pijan muškarac izazvao nesreću kod Čakovca – odmah je uhićen, a očekuje ga paprena kazna
Full Article 2 minutes read

Kako je preživio tolike promile? Totalno pijan muškarac izazvao nesreću kod Čakovca – odmah je uhićen, a očekuje ga paprena kazna

policija alkohol

U srijedu, 17. kolovoza 2022. godine nešto prije 18 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa Južne obilaznice grada Čakovca i gradske ceste koja povezuje Čakovec i Savsku Ves, dogodila se prometna nesreća.

Nesreću je skrivio 48-godišnji vozač, koji je južnom obilaznicom upravljao osobnim automobilom (Chevrolet Lacetti), koprivničkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 3,69 g/kg i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti. Nailaskom na raskrižje s kružnim tokom prometa zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, automobilom je sišao izvan kolnika na travnatu površinu središnjeg dijela kružnog toka, a u nastavku kretanja i na biciklističko-pješačku stazu te travnatu površinu uz rub kolnika južne obilaznice.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je na automobilu i cestovnoj infrastrukturi nastala materijalna šteta.
Vozač je uhićen i priveden u Postaju prometne policije Čakovec.

Zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 48-godišnji vozač sankcionirat će se novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 22.000 kuna uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozila B kategorije u ukupnom trajanju od šest mjeseca. Ujedno, nakon pravomoćnosti odluka kojima je proglašen krivim za opisane prekršaje, vozaču će se u evidenciju upisati 12 negativnih prekršajnih bodova.

www.sjever.hr
18.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.