Now Reading:
ZAGORAC NA METI HAKERA Naivno nasjeo na priču prevaranta i godinu dana mu slao ogroman novac
Full Article 1 minutes read

ZAGORAC NA METI HAKERA Naivno nasjeo na priču prevaranta i godinu dana mu slao ogroman novac

Jučer, 16. kolovoza prijavio je 45-godišnji hrvatski državljanin kako je u razdoblju od rujna 2021. godine do jučer 16. kolovoza u više navrata putem društvenih mreža stupio u kontakt s nepoznatim osobama, uplatio novčani iznos od oko 100 tisuća kuna u cilju kupnje kriptovaluta, a nakon što je zatražio isplatu dobiti nepoznati počinitelji to nisu učinili niti mu vratili uloženi novac.

Iz policije upozoravaju građane da budu oprezni, kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada.

Budite sumnjičavi, dobro se informirajte Kako bi izbjegli takve prijevare, prije svega je potrebno biti sumnjičav prema svim ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju – to je prvi i najočigledniji znak da se radi o prijevarnim namjerama.

Tijekom komunikacije nikome se ne bi smjeli dostavljati povjerljivi osobni podaci, fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, kao ni slati jednokratne zaporke aplikacija Internet bankarstva ni druge podatke za autorizaciju bankovnih transakcija.

www.sjever.hr
17.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.