Now Reading:
Uz MEV do sigurnog posla: upiši najbolje stručne studije u ovom dijelu Hrvatske
Full Article 4 minutes read

Uz MEV do sigurnog posla: upiši najbolje stručne studije u ovom dijelu Hrvatske

Međimursko veleučilište u Čakovcu u svojih 14 godina uspješnog obrazovanja studenata iz cijele Hrvatske postalo je sinonim za kvalitetu. Obrazovanje na MEV-u temelji se na konceptima cjeloživotnog učenja, mobilnosti i razvoja ljudskih potencijala kao najveće vrijednosti društva. Postani i TI dijelom najboljeg Veleučilišta u ovom dijelu Hrvatske – izaberi studije budućnosti na MEV-u!

Zašto MEV?

Međimursko veleučilište u Čakovcu visoko je učilište koje kontinuirano prati trendove na tržištu rada. Svojim studentima nudi 3 preddiplomska stručna studija budućnosti u redovitoj i izvanrednoj izvedbi: Računarstvo, Održivi razvoj i Menadžment turizma i sporta te jedan specijalistički diplomski stručni studij, Menadžment turizma i sporta.

Izgradi svoj put u jednom od najtraženijih zanimanja današnjice

Preddiplomski stručni studij Računarstva u trajanju od 3 godine studentima nudi izbor između dva smjera: Programerskog inženjerstva i Inženjerstva računalnih mreža i sustava. Stručni profesori i moderna oprema samo su dio onog što vas očekuje na najkvalitetnijem stručnom studiju Računarstva, a sa skorašnjim otvaranjem diplomskog studija Računarstva studenti će dobiti dodatnu odskočnu dasku za tržište rada i izgradnju uspješne karijere u jednom od najtraženijih područja današnjice.

Sanjaš o karijeri koja uključuje turizam i sport?

Izaberi preddiplomski stručni studij Menadžment sporta i turizma i pokreni svoju karijeru u dinamičnim sektoru u kojem ni jedan dan neće biti isti. Specijalistički diplomski stručni studij Menadžment turizma i sporta, uz vrhunske stručnjake iz turističkih poduzeća i sporta, pruža studentima priliku za stjecanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za nastavak razvoja radnih kompetencija i veću konkurentnost na tržištu rada.

Upiši Održivi razvoj – studij budućnosti

Međimursko veleučilište u Čakovcu jedno je od rijetkih visokoobrazovnih institucija koje veliku pažnju posvećuje održivosti i brizi za buduće naraštaje. Na preddiplomskom stručnom studiju Održivog razvoja izaberi jedan od tri smjera: Održivu gradnju, Termotehničko strojarstvo ili Ekoinženjerstvo. U nedavno otvorenom Centru održivog razvoja, studenti se u 4 moderno opremljena laboratorija praktično pripremaju za zanimanje budućnosti koje im nudi pregršt poslovnih prilika.

Bivši studenti ponovno bi izabrali MEV

Iskustva sadašnjih i bivših studenata najbolji su pokazatelj kako je studiranje na MEV-u odličan izbor. Kvalitetni uvjeti studiranja, vrhunska oprema i profesori koji studiranje čine zanimljivijim i pristupačnijim garancija su za brzo uključivanja na tržište rada nakon završetka jednog od tri stručna studija.

Upoznaj Nenada Vagana – Matu Rimca MEV-a

Bivši MEV-ovac Nenad Vagan svoj je preddiplomski studij Računarstva završio nesvakidašnjim diplomskim radom, izradom robotske kosilice, a Veleučilište sa studijskim programima prilagođenim potrebama tržišta i stručnim profesorima dalo mu je odličnu podlogu za buduće zaposlenje.

-MEV mi je pružio stvarnu školu za život jer sam stekao znanja i zvanje koje se višestruko dokazuje u stvarnom životu, svakodnevnim poslovima i situacijama – kaže Nenad.

Čakovec – studentski grad

Bivši i sadašnji studenti slažu se u jednom – atmosfera na MEV-u je odlična, a grad Čakovec kao studentski grad mladima nudi dobru zabavu, brojne sportske sadržaje i manifestacije. Čakovečko Veleučilište jedno je od rijetkih koje ima gotovo sve što je studentima potrebno u jednom dvorištu, od studentskog doma, teretane, menze i knjižnice.

Godine 2019. studenti MEV-a pokrenuli su zabavno-sportsku manifestaciju MEVijadu, a igre s profesorima postaju tradicija koja nije izostala ni ove godine. Jedna od organizatorica ovogodišnje MEVijade Anđelina Turk ističe kako su i više nego zadovoljni brojem uključenih studenata i volontera koji su uz raznovrsne zabavne aktivnosti imali priliku odmjeriti snage s profesorima u igri graničara.

Održivost na MEV-u kao primjer dobre prakse

Međimursko veleučilište u Čakovcu čest je gost mnogih konferencija i znanstvenih skupova. Ove godine, na 13. Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji Agro Arca u Prelogu, održivost na MEV-u, povezivanje sa zajednicom i ekološkim proizvođačima te suvremeno opremljeni laboratoriji predstavljeni su kao primjer dobre prakse.

-Trebamo ozbiljno početi raditi na razvoju i korištenju obnovljivih i ekološki prihvatljivih izvora energije kao što to radi MEV. Zbog trenutnih društveno-ekonomskih događanja koja su krajnje zabrinjavajuća, teme održivog razvoja i ekologije trebaju biti itekako prisutnije – naglašava pročelnica Odjela za održivi razvoj Magdalena Zeko.

Upiši studije budućnosti na MEV-u

-Naše Veleučilište redovito prati trendove na tržištu rada i prema tome kreira, prilagođava i nadograđuje studije. Stručni profesori, suvremeno opremljeni laboratorijisuradnja s poslovnom zajednicom i ostalim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu, uspješna realizacija kapitalnih projekata i novi studiji u najavi garantiraju našim studentima konkurentnost na tržištu rada. Misija čakovečkog Veleučilišta je pružiti svojim studentima nova teorijska i praktična znanja i pripremiti ih za realne potrebe na tržištu rada. Izaberi i ti zanimanja budućnosti na MEV-u i postani dijelom naše uspješne priče – poručuje dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan.

www.sjever.hr
17.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.