Now Reading:
„Prsten potpore“ Zagrebačkoj županiji odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava za 192 pomoćnika u nastavi
Full Article 1 minutes read

„Prsten potpore“ Zagrebačkoj županiji odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava za 192 pomoćnika u nastavi

Nakon provedbe natječajnog postupka i odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih  sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V.“ Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o financiranju projekata kojom je Zagrebačkoj županiji odobren maksimalni iznos bespovratnih sredstava za projekt Prsten potpore V. u iznosu od 7 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost projekta Prsten potpore V. je 8,24 milijuna kuna, a razliku od 1,24 milijuna kuna u svom proračunu osigurala je Zagrebačka županija.

Projektom Prsten potpore V. će se tijekom školske godine 2022./2023. osigurati 192 pomoćnika nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik u 39 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Prethodna provjera sposobnosti kandidata prijavljenih na natječaj za pomoćnike u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika u školama – partnerima na projektu Prsten potpore V. provest će se od 22. do 31. kolovoza putem intervjua, dok će se edukacija odabranih kandidata održati 1. i 2. rujna 2022. godine.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
17.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.