Now Reading:
PROMOTORI TRNOVEČKOG KRAJA KUD „Mak“ Trnovec oduševio na gostovanju na Festivalskim danima u Ohridu
Full Article 2 minutes read

PROMOTORI TRNOVEČKOG KRAJA KUD „Mak“ Trnovec oduševio na gostovanju na Festivalskim danima u Ohridu

Među brojnim sudionicima međunarodne smotre folklora u Ohridu pjesmom i plesom predstavio se i Folklorno-tamburaški ansambl KUD-a „Mak“ Trnovec. Festivalski program održan u biseru Sjeverne Makedonije okupio je mnoga društva različitih uzrasta iz Albanije, Rumunjske, Srbije, Poljske i Hrvatske. Članovi ansambla su se pod vodstvom umjetničkog voditelja i koreografa Tihomira Kukulića, voditeljice pjevanja Zdenke Knapić te voditelja tamburaške sekcije Borisa Važanića predstavili koreografijom “Gda su junaki z vojne dohajali“ koja je upriličila međimurske pjesme i plesove.

Festivalska večer je bila 11. kolovoza 2022. godine na Trgu svetog Klementa. Okupljeni sudionici Festivala su prošetali ulicama grada do otvorene pozornice na kojoj su nastupili. Nastup članova FTA KUD-a „Mak“ popraćen je velikim pljeskom i oduševljenjem brojnih uzvanika.
Na ovom su gostovanju predstavili tradiciju hrvatskih krajeva te upoznali brojne makedonske znamenitosti i njihovu kulturu kao i kulturu ostalih gostujućih društava.

-Kulturno -umjetničko društvo „Mak“ je promotor kulture i tradicije trnovečkog kraja u Hrvatskoj, ali i Hrvatske na međunarodnoj razini. U tome nas financijski podržava Općina Trnovec Bartolovečki na čelu s načelnicom Općine Vericom Vitković koja nas je ovaj put pratila na putovanju. Hvala Načelnici i Općini na financijskoj podršci u ostvarivanju naših ciljeva – naglašava predsjednica Kulturno-umjetničkog društva „Mak“ Trnovec Mirjana Vincek.

Načelnica Općine Verica Vitković istaknula je da Općina Trnovec Bartolovečki može biti ponosna na članove KUD-a MAK koji i na ovaj način njeguju i čuvaju tradicijsku baštinu našeg kraja. Samim nastupom, ali i prikazom narodnih nošnji našeg kraja, pjesmom i plesom uspješno je promovirana Općina Trnovec Bartolovečki i Varaždinska županija.

www.sjever.hr
17.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.