Now Reading:
DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA Drugu godinu zaredom na novomarofsku karting stazu stižu najbrže studentske „jurilice” i glavna atrakcija, Rimčeva Nevera
Full Article 3 minutes read

DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA Drugu godinu zaredom na novomarofsku karting stazu stižu najbrže studentske „jurilice” i glavna atrakcija, Rimčeva Nevera

Drugu godinu zaredom Varaždinska županija i Grad Novi Marof bit će domaćini sportsko-edukativnog događaja Formula Student Alpe Adria. Rimac Group Formula Student Alpe Adria 2022 održat će se od 23. do 28. kolovoza na karting stazi „St Rauš” u Novom Marofu, a na njemu će sudjelovati 50 timova studenata s čak tri kontinenta, Europe, Afrike i Azije.

Riječ je o događaju na kojem će studenti, budući inženjeri iz gotovo svih država Europe, te dalekih Tajvana, Izraela i Omana predstaviti bolide koje izrađuju na svojim sveučilištima, a ocjenjivat će ih suci iz renomiranih svjetskih automobilističkih kompanija i Formule 1.

Podršku događaju daje i Varaždinska županija, a zamjenica župana Silvija Zagorec izrazila je zadovoljstvo što će i ove godine imati priliku ugostiti buduće inženjere iz raznih dijelova svijeta.

-Naša udruga u samo je godinu dana uspjela ovaj događaj uvrstiti u službeni kalendar projekta Formula student. Upravo zbog toga imamo priliku biti domaćini jednog od 13 takvih događanja u svijetu – poručila je Zagorec.

Da i lokalna samouprava maksimalno podržava ovaj događaj potvrdio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, naglasivši kako je Grad jedan od najvećih pokrovitelja Formule Studenta, posebno što se tiče materijalnih sredstava. S obzirom da će ove godine biti još više natjecatelja, gradonačelnik Jenkač pozvao je sugrađane i stanovnike Varaždinske županije da dođu u Novi Marof.

-Ima se puno toga za vidjeti, utrke, bolidi, Nevera, neka dođu s djecom, a pogotovo je to interesantno za mlade, one koje zanima tehnika i elektrotehnika. Mogu se raspitati jer će biti različitih izložaka – istaknuo je Jenkač.

Ovogodišnji događaj koji je u samo godinu dana postao službeni događaj međunarodnog obrazovnog projekta „Formula Student” predstavili su uime organizatora, varaždinske udruge FSAA Tibor Kezelj i Matija Momčilović.

U sam događaj bit će uključeno oko 1200 ljudi, 200 ih je u organizaciji, a iz udruge se nadaju i velikom broju gledatelja.

-Ovo jedna od rijetkih manifestacija u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi gdje se može na jednom mjestu vidjeti toliko tehnologije. Svi naši podupiratelji na svojim će štandovima imati puno toga za pokazati – rekao je Kezelj i zaključio kako su sa statusom službenog događaja dobili samoodrživost, pa im je cilj iz godine u godinu natjecanje podizati na višu razinu kako bi postali događaj s najvišim koeficijentom.

Gledateljima najzanimljivije dinamičke discipline na rasporedu su od 26. do 28. kolovoza.

-Formula Student su bolidi koje krase karakteristike da najbrže ubrzavaju od svih bolida na četiri kotača – od 1,5 do dvije sekunde imaju do 100 – kazao je Momčilović pozvavši mlađe generacije, posebno one koje imaju afinitet za tehničke ili prirodne znanosti da se pridruže ovom projektu koji stvara dobre temelje za buduću karijeru.

tklopotan / www.sjever.hr
17.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.