Now Reading:
Vatrogasnu zajednicu Krapinsko-zagorske županije posjetili dugogodišnji prijatelji iz francuske regije L’Aisne
Full Article 3 minutes read

Vatrogasnu zajednicu Krapinsko-zagorske županije posjetili dugogodišnji prijatelji iz francuske regije L’Aisne

Krapinsko-zagorska županija već dugi niz godina izuzetno uspješno surađuje s francuskom regijom L’Aisne. Početkom 2013. godine vatrogasna vozila stigla su u Krapinsko-zagorsku županiju i dodijeljena su DVD-ima i JVP u Krapinsko-zagorskoj županiji. Navalna vatrogasna vozila dobivala su JVP Krapina, DVD Gornja Stubica i DVD Veliko Trgovišće, a kombi vozila DVD Batina, DVD Benkovo te DVD Radoboj. Od tada se to zajedništvo i prijateljstvo nastavilo zajedničkim susretima i posjetima.

U subotu 13. kolovoza 2022. godine Jean Claude Dumont i Gilles Ragota posjetili su Zagorsku Javnu vatrogasnu postrojbu Zabok u kojoj su ih dočekali domaćini predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, zapovjednik Marijan Lovrenčić, predstavnici DVD-a Tuhelj Zdravko Šurina i DVD-a Veliko Trgovišće Mladen Matković i zamjenik zapovjednika ZJVP Zabok Ivica Petriček.

Nakon uvodnih riječi pozdrava predsjednika Skulibera uslijedio je obilazak novih prostorija i vozila JVP Zabok koji su svečano otvoreni 15. studenoga 2019. godine. Osim garažnog prostora, objekt se sastoji od upravne zgrade, dnevnog boravka za vatrogasce, teretane, kupaonice, garderobe i servisa vatrogasnih aparata.

Goste su upoznali s brojkama: Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok zapošljava 45 djelatnika. Postrojba ima i dežurstva u Mariji Bistrici i Klanjcu, a u sklopu nje djeluje i Vatrogasni operativni centar za područje cijele Krapinsko-zagorske županije. Na području Krapinsko-zagorske županije djeluje i 81 Dobrovoljno vatrogasno društvo. Istaknuto je da KZŽ-e raspolaže brojkom oko 6.000 vatrogasaca od kojih je 1.760 operativaca u dobi od 18 do 65 godina. Prosjek intervencija tijekom godine je između 600 do 1.000 intervencija.

Gosti su bili oduševljeni viđenim te su spomenuli kako se vatrogasni sustav ne razlikuje puno kod njih od našeg no možda su oni samo malo bolje opremljeni.

sjever.hr/vzkzz.hr 16.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.