Now Reading:
Od danas plaćamo nešto manje račune na benzinskim postajama: Ovo su nove cijene goriva
Full Article 1 minutes read

Od danas plaćamo nešto manje račune na benzinskim postajama: Ovo su nove cijene goriva

Hrvatska Vlada donijela je novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koja vrijedi od danas od ponoći. Tako ćemo litru benzina plaćati 11 lipa manje, a litru dizela dvije lipe manje, prenosi Index.

Od utorka u ponoć litra benzina koštat će 11.99 kuna, što je 11 lipa manje u odnosu na dosadašnje cijene, dizela 12.12 kuna, što je smanjenje za dvije lipe, a plavog dizela 8.49 kn, tek lipu manje.

Bez ovih mjera, litru benzina plaćali bismo 13.06 kuna, dizela 14.57 kuna, a plavog dizela 9.38 kuna. Podsjetimo, Vlada je Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata donijela na telefonskoj sjednici održanoj u subotu.

Kako napominju iz Vlade, dosadašnji način izračuna najviših cijena sukladno uredbi primjenjuje se i za sljedećih sedam dana pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0.65 kuna po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0.40 kuna po litri.

Foto: arhiva / Vlada RH
www.sjever.hr / index.hr
16.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.