Now Reading:
Nastavlja se temperaturni rast, no prognostičari pozivaju na oprez: Diljem zemlje moguća jača grmljavinska nevremena!
Full Article 1 minutes read

Nastavlja se temperaturni rast, no prognostičari pozivaju na oprez: Diljem zemlje moguća jača grmljavinska nevremena!

Nakon blagdana Velike Gospe nastavlja se temperaturni rast. I dok će se skala na termometru u utorak popeti do visokih 31 stupanj, prognostičari upozoravaju na mogućnost jačih grmljavinskih nevremena, pa je tako za dio Hrvatske na snazi žuti meteoalarm.

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme će biti djelomice sunčano, ali nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku zapadni i sjeverozapadni, a na Jadranu jugo i južni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna bit će uglavnom od 27 do 31 °C.

U većem dijelu zemlje biometeorološke prilike bit će razmjerno povoljne. Atmosferske nestabilnosti nad područjem sjevernog Jadrana, Like i Gorskog kotara, izraženije u prvom dijelu dana, umanjit će povoljan utjecaj vremena na zdravstveno stanje meteoropata i kroničnih bolesnika na tom području. Prema kraju dana, uz stabilizaciju atmosfere nad područjem cijele zemlje, i biometeorološke prilike će se dodatno popraviti.

www.sjever.hr / DHMZ
16.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.