Now Reading:
Ivanečki branitelji i ove se godine prisjećaju poginulih suboraca – u spomen na pale vukovarske heroje uskoro 17. memorijalni nogometni turnir
Full Article 2 minutes read

Ivanečki branitelji i ove se godine prisjećaju poginulih suboraca – u spomen na pale vukovarske heroje uskoro 17. memorijalni nogometni turnir

Idućeg petka održat će se 17. memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića. Manifestacija počinje u 14:45 sati, kada će se poginulim hrvatskim braniteljima odati počast prigodnom komemoracijom kod spomen obilježja u Kamenici, a potom u 15 sati i na njihovim posljednjim počivalištima na obližnjem kameničkom groblju.

Svečanost otvaranja memorijala bit će u 17 sati na sportskom igralištu u Žarovnici, nakon čega će revijalnu utakmicu odigrati dvije momčadi djece, dok će seniorski malonogometni turnir započeti u 18 sati. Podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je za 23 sata.

Kotizacije za turnir nema, pobjedniku će pripasti prijelazni i pokal u trajno vlasništvo, drugo i trećeplasirani osvajaju pokale, a nagrade će biti uručene i najboljem strijelcu i golmanu. Aktualni pobjednik turnira je MNK Drvodjelac Ivanec, koji ga je osvojio u prošla 4 uzastopna izdanja.

Memorijal organiziraju Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec u suradnji s Udrugom Branitelji Hrvatske Lepoglava, a dugogodišnji pokrovitelji su mu Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Ivanec i Grad Lepoglava.

Ujedno, 17. memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića dio je opsežnog programa UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-e Ivanec kojim se tijekom cijele godine odaje počast žrtvama Vukovara.

Stjepan Vusić iz Jerovca kod Ivanca poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić iz lepoglavskog naselja Žarovnica su s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, mučki ubijeni dva dana kasnije na farmi Ovčara kod Vukovara.

Vusić, Jambor i Kapustić bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin koja je herojski sudjelovala u obrani Vukovara od 11. rujna do neprijateljskog ovladavanja njime, 20. studenog 1991. godine.

www.sjever.hr
16.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.