Now Reading:
Grad Novi Marof za rad svojih udruga osigurao gotovo pola milijuna kuna, gradonačelnik Jenkač: Ova sredstva doprinose većoj kvaliteti društvenog života!
Full Article 2 minutes read

Grad Novi Marof za rad svojih udruga osigurao gotovo pola milijuna kuna, gradonačelnik Jenkač: Ova sredstva doprinose većoj kvaliteti društvenog života!

Grad Novi Marof u ovogodišnjem je proračunu za rad svojih udruga osigurao gotovo pola milijuna kuna, a jedan je od rijetkih koji ne podupire samo udruge s područja grada, već i one koje sa svojim programima djeluju na području Novog Marofa. Riječ je o udrugama koje nisu dio novomarofske kulturne, vatrogasne i sportske zajednice, a s njihovim je predstavnicima gradonačelnik Siniša Jenkač u utorak potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava.

Novi Marof posebnu pažnju pridaje udrugama u zdravstvu koje pomažu oboljelima, ali i onima koje vode brigu o potrebitima, posebno o djeci i mladima na koje je Gradska uprava posebno osjetljiva. Takve udruge Grad podupire s maksimalnim iznosima.

– Dodijeljena sredstva sasvim će sigurno pomoći našim udrugama, kako s područja Novog Marofa, tako i onima koje djeluju na našem području. Grad Novi Marof redovito prepoznaje njihove potrebe i financijski im potpomaže kako bi kvalitetnije radile, ispunjavale svoje programe i svojim aktivnostima nastavile obogaćivati društveni život Novog Marofa – rekao je gradonačelnik Jenkač te zaključio kako će ova sredstva doprinijeti povećanju kvalitete društvenog života.

Jedna od udruga koja je ostvarila sredstva je i novomarofska Udruga vinogradara i voćara Pinta. Kako je pojasnio potpredsjednik Udruge Mario Šafran, Pinta se uvijek rado uključuje u sve aktivnosti i manifestacije koje Grad i gradska Turistička zajednica provode.

-Svake godine provodimo razne aktivnosti, počevši od Vincekovog, tradicionalne manifestacije na kojoj se okuplja preko 300 ljudi. Sa svojim vinima i pripremom hrane uključujemo se i u Antunovo, svake godine podižemo klopotec, a tu je i nezaobilazno Martinje te ispraćaj Stare godine gdje smo, uz Turističku zajednicu i Grad također prisutni – kazao je Šafran.

Dodijeljena sredstva, Pinta će iskoristiti za promoviranje vinogradarstva i voćarstva te čuvanje tradicije, a Šafran je, zahvalivši Gradu što prepoznaje njihove aktivnosti, poručio kako ih bez ove podrške ne bi mogli održavati.

Dodajmo da je Grad dodijelio sredstva za projekte i programe 33 udruge koje svojim aktivnostima doprinose većoj kvaliteti života na novomarofskom području.

www.sjever.hr
16.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.