Now Reading:
NAJAVLJUJEMO Uskoro počinje Renesansni festival u Koprivnici, najveći spektakl „živih slika“ iz prošlosti u ovom dijelu Europe – zavirite u program!
Full Article 2 minutes read

NAJAVLJUJEMO Uskoro počinje Renesansni festival u Koprivnici, najveći spektakl „živih slika“ iz prošlosti u ovom dijelu Europe – zavirite u program!

Renesansni festival koji se svake godine odvija u Koprivnici mnogi nazivaju najboljom manifestacijom Hrvatske.

Festival je sljubljivanje je kasno srednjovjekovnih povijesnih fakata i originalnosti Koprivnice, Podravine i Hrvatske s baštinskim vrijednostima zapadnoeuropskog kulturnog civilizacijskog kruga (čiji je dio i Hrvatska), koje se manifestiraju kroz brojne nastupajuće viteške, obrtničke i muzičke skupine iz gotovo deset europskih zemalja. Manifestacije je pravi primjer razvijanja europskog identiteta Grada i Regije.

Ova turističko- povijesna i edukativna manifestacija je najveći spektakl „živih slika“ iz prošlosti u ovom dijelu Europe, a svoje uporište ima u povijesnim faktima. Većina sadržaja bit će vezana uz 15. st., a naročito uz 16. st. kada su i nastale renesanse fortifikacije.

Renesansni festival ove će godine potrajati od 18. do 21. kolovoza, uz vrlo bogat svakodnevni program čija će glavna tema biti Putujući trgovci – obilježavanje 750 godišnjice prvog spominjanja Koprivnice.

Posjetitelje očekuje najveći srednjovjekovni prodajni sajam u ovom dijelu Europe (obrtnici i trgovci, alkemičari, kao i najbogatija ponuda srednjovjekovnih jela i pića (divljač, ribe, kaše, medenjaci…

Mnogima će jamačno interesantan biti i drveni labirint, kao i srednjovjekovne radionice starih zanata za djecu i odrasle te srednjovjekovni tabori i nastupi viteških skupina iz Italije, Slovenije, Slovačke, Latvije, Češke, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Izraela, BiH i Hrvatske.

To je tek dio onoga što vas očekuje ove godine u Koprivnici, uz atraktivne glazbene goste, a cijeli program pogledajte OVDJE

Važno!

Mostarina 15 kn (petak), 25 kn (subota) i 25 kn (nedjelja)
Besplatan ulaz za djecu do 120cm- oni koji mogu proći kroz Koprivkov prolaz
Naplata parkinga: petak 10 kn, subota i nedjelja – 20 kn dnevna karta
Kretanje i zadržavanje na mjestu održavanja manifestacije na vlastitu  odgovornost.

a.kučić/shever.hr/renesansnifestival.hr
15.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.