Now Reading:
Na velikom proštenju u Bednji tražilo se mjesto više, pogledajte kako je bilo
Full Article 1 minutes read

Na velikom proštenju u Bednji tražilo se mjesto više, pogledajte kako je bilo

Mnoštvo vjernika iz cijele bednjanske i svih okolnih župa, ali i iseljenih mještana i zavičajaca, i ove se godine, povodom blagdana Velike Gospe ponovno okupilo na misnim slavljima u Bednji.

Time je Bednja ponovno potvrdila status jednog od najpopularnijih marijanskih prošteništa i hodočasničkih destinacija. Poznato je, naime da hrvatski narod Uznesenje Marijino od starina štuje i slavi kao jedan od svojih najomiljenijih blagdana.

Bilo je to osobito vidljivo kod glavne poldanje mise u župnoj crkvi sv. Marije, na kojoj su se u molitvi okupile stotine vjernika te svoje muke i brige, patnje i zemaljske križeve, povjerile svojoj Gospi i od nje zamolile utjehu i pomoć.

U skladu sa stoljetnom tradicijom i već ustaljenim običajima, u Bednji je održano i veliko proštenje kojem je uz načelnika Damira Poljaka prisustvovala i zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

DVD Bednja i ugostitelji su se za ovu priliku dobro pripremili pa se tako i ovoga puta pod tendama i suncobranima tražilo mjesto više za druženje i susret s rodbinom, prijateljima i znancima, a sve to uz neodoljivu proštenjarsku kotlovinu i kobase.

www.sjever.hr / FB Općina Bednja
15.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.