Now Reading:
EU sredstvima dosad izgrađeno više od 200 vrtića – u Varaždinskoj županiji ih je čak 14!
Full Article 50 second read

EU sredstvima dosad izgrađeno više od 200 vrtića – u Varaždinskoj županiji ih je čak 14!

Kroz program ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede posljednjih je godina uloženo u 209 vrtića – njihovu gradnju, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje…

Vrijednost odobrenih sredstava je milijardu kuna,  čak četvrtina usmjerena je na vrtiće u slavonskim županijama, a ukupan broj obuhvaćene djece s novim vrtićima je 13.000, piše portal Župan.

U Varaždinskoj županiji potpora iz programa ruralnog razvoja dana je za rekonstrukciju, dogradnju ili opremanje vrtića u Lepoglavi, Svetom Đurđu, Općini Martijanac, Općini Bednja, Ludbregu, Novom Marofu, Beretincu, Breznici, Varaždinu, Svetom Iliji, Vinici, Jalžabetu, Klenovniku i Cestici. Dakle, ukupno za 14 vrtića.

Primjerice, vrtić u Jalžabetu i Breznici otvoren je još prije tri godine, prije dvije godine u Donjem Kućanu u Varaždinu, lani pak vrtić u Novom Marofu, koji ne staje s ulaganjima te je ove godine dobio i dodatna sredstva.
Lani je otvoren i vrtić u Lepoglavi vrijedan više od 12 milijuna kuna, od čega je 6,7 milijuna vrijedna potpora iz programa ruralnog razvoja.

www.sjever.hr/zupan.hr
15.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.