Now Reading:
Diljem Koprivničko-križevačke županije proslavljen blagdan Velike Gospe, na tradicionalnoj procesiji u Molvama i župan Koren
Full Article 50 second read

Diljem Koprivničko-križevačke županije proslavljen blagdan Velike Gospe, na tradicionalnoj procesiji u Molvama i župan Koren

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa slavi se svake godine 15. kolovoza kada brojni vjernici hodočaste u marijanska svetišta te sudjeluju u procesijama i misnim slavljima. Blagdan je ove godine proslavljen diljem Koprivničko-križevačke županije, a u Molvama je održana tradicionalna procesija kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Središnje misno slavlje održano u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije prevodio je mons. Bože Radoš, varaždinski biskup. Svetkovini Velike Gospe prethodila je trodnevnica, a upriličena je i tradicionalna procesija Marijanskom ulicom sa zavjetnim kipom Majke Božje Molvarske koji će u župnoj crkvi ostati do blagdana Male Gospe.

Spomenimo i kako je otkrivena spomen-ploča na rodnoj kući biskupa Đure Kokše, koji je proglašen počasnim građaninom Molvi povodom Dana Općine. Župe iz Virja, Miholjanca, Donjih Mosti i Gole uoči blagdana Velike Gospe organizirale su tradicionalno pješačko hodočašće u svetište u Molvama.

www.sjever.hr / kckzz.hr
15.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.