Now Reading:
Bosilj o Varteksu: Manipulatori, režimske ulizice, skorojevići bez temelja i jučer rođeni lažni „spasitelji posrnule firme“ doveli ga u ovo stanje
Full Article 3 minutes read

Bosilj o Varteksu: Manipulatori, režimske ulizice, skorojevići bez temelja i jučer rođeni lažni „spasitelji posrnule firme“ doveli ga u ovo stanje

Ponovno je, nažalost po tko zna koji put, Varteks tema na kojoj su posljednjih trideset godina, patološke spodobe, lovci u mutnom, gradski politički manipulatori, režimske ulizice, razno razni „menedžeri“ i skorojevići bez temelja i jučer rođeni lažni „spasitelji posrnule firme“ u konačnici doveli Varteks u ovo stanje u kojem se trenutno nalazi, napisao je na Facebooku gradonačelnik Neven Bosilj, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Svi ti i takvi držali su lojtru lešinarima koji su pograbili stotine prodavaonica na elitnim lokacijama, rastepli varteksovu imovinu, tehnologiju, znanje, a najvažnije ugled. Trovali su građane floskulama i lažnim obećanjima, oduzimajući pritom vjeru, energiju i nadu, samo kako bi što lakše i brže domogli onog što je preostalo.

Tvrtka koja je nekad bila na ponos našeg Grada i zapošljavala preko deset tisuća radnika i izvozila po cijelom svijetu, ostala je samo blijeda sjena nekadašnjeg industrijskog giganta koji je othranio generacije Varaždinki i Varaždinaca.

Najnoviji događaji oko tvrtke i ponašanje većinskih dioničara tvrtke jasno daju naslutiti kako je Varteks postao zanimljiv ulagačima isključivo zbog njegove preostale imovine i nije ih najmanje briga za preostalih 900 radnika već ih zanima kako prodati zemljište i izvući za sebe korist od te prodaje, dok im radnici i njihove sudbine služe kao moneta za potkusurivanje.

Za razliku od tih i takvih, ova je gradska uprava ljudski, politički korektno, a prije svega moralno prije godinu dana započela razgovore s upravom Varteksa oko obročne naplate duga od 5.6 milijuna kuna te je u studenome prošle godine sklopila Upravni ugovor o otplatu duga na 24 rate, a taj je dogovor potvrdilo i Gradsko vijeće.

Na žalost, Varteks je prestao plaćati dogovorene rate od Nove Godine i usprkos pisanim opomenama nije vraćao dug, niti je plaćao nove obveze.

Neke odluke nije lako donijeti, ali dužnost i obaveza mene kao odgovornog gradonačelnika je učiniti sve da Varteks, iako privatna tvrtka za koji je svatko od Varaždinaca na svoj način vezan, ne bude prošlost, ali još više je moja dužnost zaštititi interese Grada i svih građana Varaždina, raditi posao za koji sam izabran jer bi upravo ti dušebrižnici, bivši i pojedini sadašnji „političari“ bili prvi koji bi podnijeli tužbu jer se „ne štite interesi Grada“.

Temeljem takvog stava o zaštiti interesa grada, uz konzultacije s čelnicima svih političkih opcija i njihovih klubova u Gradskom vijeću održanima 27. srpnja ove godine, ali i zbog zakonom pripisane financijske odgovornosti gradonačelnika, nakon jučerašnje ostavke predsjednika Uprave i Nadzornog odbora Varteksa, pokrenuli smo postupak naplate – ali još uvijek samo dijela potraživanja ostavljajući prostor za daljnje rješavanje problema.

Na žalost, istu tu spremnost i volju nisu pokazali i ostali akteri, uključujući i najveće dioničare što je posljedično dovelo do ovog sadašnjeg stanja. Pozivam većinske dioničare i sve druge vlasnike Varteksa da se uključe u rješavanje problema Varteksa i njegovih radnika koji su gradili Varteks i ovaj Grad.

Varteks je pitanje časti svih nas i ova Gradska uprava će učiniti sve da politika pomaže, a ne odmaže, uz pomoć i uvažavajući mišljenje što većeg broja Varaždinaca.

sjever.hr/Facebook Neven Bosilj
13.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.