Now Reading:
Vozila bicikl preko pješačkog pa je udario auto
Full Article 1 minutes read

Vozila bicikl preko pješačkog pa je udario auto

Kako su izvijestili iz Policijske uprave koprivničko – križevačke, u četvrtak oko 12.40 sati u Koprivnici u Ulici Miklinovec dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđene.

Naime, 60-godišnja vozačica prilikom izlaska iz raskrižja s kružnim tokom prometa nije se uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja vozila, uslijed čega je vozilom udarila u bicikl kojim je upravljala 16-godišnja vozačica.

Biciklistica koja se kretala obilježenom biciklističkom stazom dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza preko kolnika Ulice Miklinovec gdje ne postoji označena biciklistička staza preko kolnika, nije zaustavila bicikl i gurala ga, već se uključila u promet prelaskom kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza upravljajući biciklom, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Vozačica bicikla je lakše ozlijeđena. Protiv obje vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

www.sjever.hr
12.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.