Now Reading:
Radovi širom Ivanca u punom jeku
Full Article 3 minutes read

Radovi širom Ivanca u punom jeku

Krenuli su radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta iz programa Grada Ivanca za 2022. godinu (koji je dio višegodišnjeg modernizacijskog programa 2018.-2022.), a koji uključuje i asfaltiranje nekoliko strmih dionica nerazvrstanih cesta.

U punom jeku su radovi širom Ivanca, gdje PZC Varaždin obavlja pripremne radove za polaganje asfalta.

Zemljani radovi i priprema za asfaltiranje su obavljeni u dijelovima Zelenog dola, Vinogradske i Frankopanske ulice te odvojku Lošci kod Pahinskog (strma dionica).

Slijede i radovi u dijelu Malezove ulice, a priprema se izvodi u odvojku Ulice Franje Pusta, gdje su mještani sa zadovoljstvom dočekali radove i predstojeće polaganje asfalta koje je najavljeno za idući tjedan.

– Jedva čekamo! S makadamske ceste koja je dosad vodila do naših kuća dizala se velika prašina, pogotovo tijekom ovih sušnih ljetnih mjeseci. Ovdje je vrlo ugodno živjeti; mir je i tišina, okruženi smo prirodom, nismo daleko od centra, a nema problema ni zimi, jer prometnice se od snijega čiste redovito. Asfalt će nam svakako olakšati život – rekla nam je ljubazna gospođa koja je iz svog cvjetne okućnice sa zadovoljstvom pratila manevriranje kamiona i bagera.

Nakon Ivanca radovi se nastavljaju i na području Salinovca i Ivanečke Željeznice, gdje će, osim dionica nerazvrstanih cesta, biti modernizirane i pojedine strme dionice (uključujući i Prigorec).

Radove obavlja PZC Varaždin, koji je u postupku javne nabave bio najpovoljniji ponuditelj, a ovogodišnji program ugovoren je u iznosu od oko 1,1 milijuna kuna.

Dio radova sufinanciran je sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje je Gradu Ivancu za asfaltiranje nerazvrstanih cesta odobrilo 100.000 kuna.

Posebno naglašavamo da krajem ove godine završava petogodišnji Program modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada Ivanca za razdoblje 2018. – 2022. te su već pokrenute intenzivne pripreme za donošenje novog programa za razdoblje 2023. – 2027.

U tom cilju zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i v.d. pročelnika za komunal Stjepan Vincek tijekom proteklih mjeseci već održali niz sastanaka s mjesnim odborima na cijelom gradskom području kako bi definirale ceste i dionice koje će se modernizirati u idućem razdoblju.

Sigurno je da će važan čimbenik, koji će uvelike odrediti plan radova u tom periodu, biti završetak Aglomeracije Ivanec jer će nakon opsežnih radova na polaganju kanalizacije sve raskopane prometnice biti potrebno sanirati, asfaltirati i urediti.

Također, prioritet u modernizaciji imat će gradske ceste unutar naseljenih područja.

Posebnom programskom stavkom bit će obuhvaćeno i asfaltiranje strmih dionica u vikend naseljima, koje je zbog visokih troškova održavanja makadama (na kojima navezeni šljunak obilne kiše neprestano ispiru) isplativije presvući asfaltnim slojem.

Nakon što Grad izradi nacrt programa modernizacije nerazvrstanih cesta za razdoblje 2023. – 2027. godine, on će biti upućen na javno savjetovanje, tako da će građani i svi ostali zainteresirani moći dati svoje prijedloge i sugestije.

www.sjever.hr
12.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.