Now Reading:
Općinsko vijeće Bedekovčine prihvatilo drugi ovogodišnji rebalans proračuna
Full Article 2 minutes read

Općinsko vijeće Bedekovčine prihvatilo drugi ovogodišnji rebalans proračuna

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Bedekovčina u četvrtak su na dnevnom redu bile druge izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna. Rebalansom su ukupna sredstva u proračunu smanjena za 2,4 milijuna kuna te sada iznose 40,7 milijuna kuna.

Vijećnici su većinom gasova potvrdili rebalans kojim su usklađena sredstva za pojedine projekte nakon rezultata prijava na natječaje za druge izvore sufinanciranja. Tako su za one projekte koji će se provoditi u ovoj godini osigurana dodatna sredstva u općinskom proračunu, dok su smanjena za one projekte koji neće biti realizirani u ovoj godini.

Povećana su sredstva za rekonstrukciju Magdalenićeve ulice. Naime, nakon što je u prvoj fazi rekonstruirano 420 metara ulice, uz sufinanciranje Hrvatskih voda, predviđen je nastavak rekonstrukcije od dodatnih 410 metara, što uključuje proširenje kolnika s popravkom horizontalnih cestovnih elemenata te izvedbom elemenata oborinske odvodnje. Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će projekt u iznosu od 350.000 kuna, a Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 120.000 kuna. Općina Bedekovčina osigurala je 535.000 kuna za rekonstrukciju Magdalenićeve ulice.

Također, povećana su sredstva i za projekt rekonstrukcije i prenamjene zgrade „Stare škole“ u zgradu Kulturnog centra, dok će se, prema rezultatima prijave na natječaj, sljedećim rebalansom proračuna osigurati i dodatna sredstva za dogradnju i rekonstrukciju doma DVD-a Bedekovčina. Dodajmo da su ovim rebalansom, u okviru programa građenja komunalne infrastrukture, sredstva povećana za 1,491 milijuna kuna.

Nakon što su na prošloj sjednici općinski vijećnici jednoglasno odlučili o jednostranom raskidu ugovora o koncesiji za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Bedekovčina s dosadašnjim koncesionarom Leuštek j.d.o.o. zbog neizvršavanja ugovornih obveza, na ovoj su sjednici donijete potrebne odluke za raspisivanje novog natječaja za dodjelu koncesije za dimnjačarske poslove.

Sjednica Općinskog vijeća počela je minutom šutnje za preminulog djelatnika Općine Bedekovčina Davora Glumpaka.

www.sjever.hr
12.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.