Now Reading:
FOTOGALERIJA Brojnim aktivnostima završilo obilježavanje Dana Općine Konjščina – evo kako je bilo
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA Brojnim aktivnostima završilo obilježavanje Dana Općine Konjščina – evo kako je bilo

U sklopu Dana Općine i župe Konjščina 2022. održane su mnoge aktivnosti.

Nakon održane predstave u Kulturno i turističko-informativnom Centru, četvrtak je započeo sa darivanjem novorođenčadi, društvenim igrama Savjeta mladih pored stare fontane.

Održan je dječji dan gdje je udruga Čudesna šuma održala STREAM radionicu, Plesni klub Lana predstavio je svoje plesne točke, a da djeci bude još zanimljivije tu je bio Klaun Balonko, Mickey Mouse, crtačice lica i prikaz vatrogasne opreme i vozila.

Subota je bila rezervirana za planinare koji su mnogobrojne goste proveli kroz šetnicu i ugostili ih na Bajerima gdje su se održale i razne igre. Pored Starog grada Mjesni odbori i River Riders natjecali su se u kuhanju kotlovine i potezanju užeta. Prvo mjesto osvojio je MO Jelovec, drugo mjesto MO Jertovec, a treće mjesto MO Gornja Konjščina.

U kuhanju kotlovine prvo mjesto je osvojio MO Galovec, drugo mjesto je osvojio MO Bočaki, a treće mjesto je osvojio MO Gornja Konjščina. Dobivene bonove mjesni odbori mogu iskoristiti na nabavu materijala za uređenje u svom selu prema zajedničkom dogovoru. MO Jertovec odlučio je svoja dobivena sredstva prenamijeniti DVD Jertovec za kupnju vatrogasnog vozila.

Subota je bila i dan za predstavljanje udruga i njihovih proizvoda, vatrogasne zajednice i tradicionalnu biciklijadu „Putevima rudara“ u organizaciji DND-a koja je po 9. puta prošla je Općinom, te okupila znatan broj sudionika uz pratnju bajkera, policije i VZO.

Ribiči i lovci pripremili su porcije fish paprikaša i lovačkog gulaša, a predstavili su se i KUD Konjščina, Plesna udruga povijesnih plesova Kontea i Udruga Grofovija Konjski.

Nedjelja je bila rezervirana za Dečec kup gdje se okupilo 14 ekipa, a prvo mjesto je odnijela Lokomotiva Zagreb, drugo mjesto Jedinstvo Začretje, treće mjesto Nogometna škola iz Dubrave zabočke, a četvrto mjesto Zagorec iz Krapine.

U zabavnom programu u večernjim satima posjetitelje su zabavljale grupe Spin, Hohštapleri i Fiškali uz DJ Joshka.

Na sam Dan općine i župe i blagdan svetog Dominika položeni su vijenci povodom Dana domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja u pratnji 103.brigade, zatim svečana sveta misa u župnoj crkvi koju je predvodio biskup mons.dr.Ivan Šaško.

Nakon svečane mise održana je svečana sjednica Općinskog vijeća gdje su između ostalog uručene povelje i priznanja, posebno nagrađeni uspješni osnovnoškolci

sjever.hr/Facebook Općina Konjščina
11.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.