Now Reading:
Večeras gledajte kišu meteora i zaželite želju – padat će suze sv. Lovre
Full Article 1 minutes read

Večeras gledajte kišu meteora i zaželite želju – padat će suze sv. Lovre

Večeras nas očekuje pravi nebeski spektakl! Suze sv. Lovre su jedan od pljuskova meteora koji tijekom godine zabljesnu na nebu, točnije kad Zemlja prolazi kroz skupinu svemirskih krhotina. Taj meteorski pljusak zove se i Perzeidi pa je drugi naziv za ovaj fenomen – Noć Perzeida.

Promatranje kiše meteora može biti i vrlo romantično pa je ovo idealna prilika da izađete na spoj, piše portal 24 sata. Važno je samo da izađete u mračan prostor – na livadu, u park ili na plažu. Za Suze sv. Lovre ne trebate dalekozor niti teleskop jer se sve prekrasno vidi. Ponesite sa sobom samo dekicu ili neku udobnu ležaljku i udobno se smjestite dok promatrate nebo. No budite strpljivi jer očima treba pola sata da se priviknu na tamu.

Gledanje zvijezda jedna je od najljepših sitnica koje nas uveseljavaju, a to je posebno aktualno u kolovozu. Suze sv. Lovre najbolje je gledati večeras, u noći s 11. na 12. kolovoza, pišu 24sata. Neki vjeruju da će vam se želja ostvariti te noći, samo je morate zaželjeti dok gledate zvijezde padalice.

foto: pixabay
www.sjever.hr/24sata.hr
11.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.