Now Reading:
Novi „Vjetar u leđa“
Full Article 2 minutes read

Novi „Vjetar u leđa“

Grad Samobor je za projekt „Vjetar u leđa – faza V“ kojim se financiraju pomoćnici u nastavi iz Europskog socijalnog fonda ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna, a još 718.108,00 kuna osigurat će u proračunu.

Odluku o dodjeli sredstava donijelo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nakon provedenog natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Dobivena sredstva raspoređena će biti za pomoćnike u nastavi u svih samoborskih 5 osnovnih škola (OŠ B. Tonija, OŠ Samobor, OŠ Rude, OŠ M. Langa i OŠ M. Šiloboda).

Ovaj hvale vrijedan projekt omogućava jednake mogućnosti obrazovanja za svu djecu, unaprjeđenje položaja djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja te stvaranje uvjeta za aktivno sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u društvenim aktivnostima. To se pokazalo tijekom prijašnjih godina i provedenih faza projekta.

Četvrta faza projekta „Vjetar u leđa“ uspješno je privedena kraju, a financirano je 55 pomoćnika u nastavi za 60 učenika iz 5 Osnovnih škola Grada Samobora (OŠ B. Tonija, OŠ Samobor, OŠ Rude, OŠ M. Langa i OŠ M. Šiloboda).

I četvrta faza projekta „Vjetar u leđa“ financirana je iz Europskog socijalnog fonda, a unutar natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“.

Grad je u proračunu za projekt „Vjetar u leđa – faza IV“ osigurao sredstva u iznosu od 491.599,00 kuna dok je iz Europske unije odnosno Europskog socijalnog fonda dobio 2.000.000,00 kuna. Razdoblje provedbe je bilo 12 mjeseci počevši od kolovoza 2021. godine. Posrednička tijela projekta su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

www.sjever.hr
11.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.