Now Reading:
Iz Općine Lobor pozivaju: Prijedlozima i sugestijama dajte svoj doprinos izradi što kvalitetnijih Pravilnika o dodjeli stipendija
Full Article 2 minutes read

Iz Općine Lobor pozivaju: Prijedlozima i sugestijama dajte svoj doprinos izradi što kvalitetnijih Pravilnika o dodjeli stipendija

Općina Lobor vodi brigu o tome da iz godine u godinu stvara što bolje uvjete za obrazovanje djece i mladih sa svog područja pa tako i ove godine nastavlja sa stipendiranjem svojih učenika i studenata. Upravo iz tog razloga, Općina je ovih dana objavila nacrt Pravilnika o dodjeli općinskih stipendija te ga uputila na javno savjetovanje.

Kako ističe načelnica Lobora Ljubica Jembrih, obrazovanje odnosno djeca i mladi visoko su im na listi prioriteta s ciljem da njihovi mladi stanovnici steknu što bolje obrazovanje kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

-Vodimo se mišlju kako je ulaganje u mlade, ulaganje u budućnost i nadamo se da će naše stipendije roditeljima barem malo olakšati i smanjiti troškove školovanja njihove djece. Stoga pozivamo sve da se uključe u savjetovanje jer je veoma bitno da zajednički napravimo kvalitetan pravilnik po kojem ćemo stipendirati učenike i studente – naglašava načelnica Jembrih te dodaje kako će po prvi puta natječaj obuhvatiti i sportske stipendije.

Tako bi pravo na sportsku stipendiju ostvarili kategorizirani sportaši čiji su rezultati vrjednovani i potvrđeni od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Učeničke i studentske stipendije bi se trebale dodjeljivati u tri kategorije, i to za nadarene učenike i studente, po socijalnom kriteriju te za deficitarna zanimanja. Utvrđeni su i kriteriji po kategorijama za učenike i studente te je određen sustav bodovanja i popis potrebne dokumentacije.

Nacrt Pravilnika za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija, kao i obrazac za savjetovanje o istom dostupni su na internetskim stranicama Općine: http://lobor.hr/nacrt-pravilnika-o-dodjeli-stipendija-opcine-lobor-savjetovanje-s-javnoscu/, dok su pak nacrt Pravilnika o dodjeli sportskih stipendije te pripadajući obrazac dostupni na: http://lobor.hr/nacrt-pravilnika-o-dodjeli-sportskih-stipendija-sportasima-opcine-lobor-savjetovanje-s-javnoscu/

Popunjeni obrazac s prilogom treba se dostaviti mailom na adresu opcina@lobor.hr zaključno do 22. kolovoza do 12 sati. Po završetku savjetovanja, svi pristigli obrasci bit će javno dostupni na internetskoj stranici Općine Lobor.

www.sjever.hr
11.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.