Now Reading:
EU sredstvima dosad izgrađeno preko 200 vrtića – nakon Splitsko-dalmatinske, najviše u Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 3 minutes read

EU sredstvima dosad izgrađeno preko 200 vrtića – nakon Splitsko-dalmatinske, najviše u Krapinsko-zagorskoj županiji

Kroz program ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede uloženo je posljednjih godina u 209 vrtića – njihovu gradnju, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje… Od toga u 18 na području Splitsko-dalmatinske županije, 17 u Krapinsko-zagorskoj i Osječko-baranjskoj, 14 u Istarskoj i Varaždinskoj te po 13 u Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, piše Župan.hr.

Vrijednost odobrenih sredstava je milijardu kuna, čak četvrtina usmjerena je na vrtiće u slavonskim županijama, a ukupan broj obuhvaćene djece s novim vrtićima je 13.000.

U Krapinsko-zagorskoj županiji uloženo je u 17 dječjih vrtića i ugovoreno za njihovu gradnju, dogradnju ili opremanje 109 milijuna kuna.

Tako su nove ili obnovljene vrtiće dobili gradovi i općine Zlatar Bistrica, Konjščina, Donja Stubica, Gornja Stubica, Marija Bistrica, Zlatar, Klanjec, Tuhelj, Mače, Oroslavje, Đurmanec, Mihovljan, Budinšćina, Sveti Križ Začretje, Lobor, Jesenje

Lani je otvoren novi vrtić u Klanjcu, koji se prostire na 600 četvornih metara, ima tri odgojne grupe, jednu jasličku grupu, mlađu mješovitu vrtićku skupinu i stariju vrtićku skupinu. Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja iznosila je gotovo 10 milijuna kuna, a kroz program ruralnog razvoja odobreno je maksimalna potpora od 7,44 milijuna kuna.

Novi vrtić lani je dobio i Grad Zlatar, investicija koja je bila vrijedna ukupno 10,5 milijuna kuna, od čega 7,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja.

I u Općini Gornja Stubica lani je otvoren novi vrtić, za 60 djece vrtićke i 24 djece jasličke dobi, također i u Svetom Križu Začretju, Oroslavju

Dodajmo da je u Varaždinskoj županiji potpora iz programa ruralnog razvoja dana za rekonstrukciju, dogradnju ili opremanje vrtića u Lepoglavi, Svetom Đurđu, Općini Martijanac, Općini Bednja, Ludbregu, Novom Marofu, Beretincu, Breznici, Varaždinu, Svetom Iliji, Vinici, Jalžabetu, Klenovniku i Cestici. Ukupno za 14 vrtića.

Primjerice, vrtić u Jalžabetu i Breznici otvoren je još prije tri godine, prije dvije godine u Donjem Kućanu u Varaždinu, lani pak vrtić u Novom Marofu, koji ne staje s ulaganjima te je ove godine dobio i dodatna sredstva. Lani je otvoren i vrtić u Lepoglavi vrijedan više od 12 milijuna kuna, od čega je 6,7 milijuna vrijedna potpora iz programa ruralnog razvoja.

Za 11 vrtića sredstva su kroz program ruralnog razvoja dobili i gradovi i općine u Međimurskoj županiji. Za vrtiće u Strahonincu, Prelogu, Murskom Središću, Maloj Subotici, Belici, Kotoribi, Svetom Juraju na Bregu, Donjem Kraljevcu, Gornjem Mihaljevcu, Čakovcu i Selnici.

Za 9 vrtića sredstva su odobrena u Zagrebačkoj županiji.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

www.sjever.hr / zupan.hr
11.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.