Now Reading:
Na jubilarnom, 60. AGRA sajmu uz više od 1700 izlagača predstavit će se i 17 hrvatskih
Full Article 2 minutes read

Na jubilarnom, 60. AGRA sajmu uz više od 1700 izlagača predstavit će se i 17 hrvatskih

Međunarodni poljoprivredno – prehrambeni sajam AGRA koji će se od 20. do 25. kolovoza održati u slovenskoj Gornjoj Radgoni, ove će godine slaveći 60-godišnji jubilej, posjetitelje oduševiti predstavljanjem vrhunskih poljoprivrednih tehnologija – mehanizacijom, opremom i sredstvima za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane, a najavljeno je to na konferenciji za medije održanoj u srijedu u Čakovcu.

Kako je istaknuo predsjednik uprave Pomurskog sajma Boris Nicolas Erjavec na ovogodišnjem Sajmu predstavit će se 1750 izlagača iz 31 države, i sve to na više od 70.800 metara kvadratnih.

– Ove nam je godine zemlja partner Japan, treće najveće gospodarstvo u svijetu, što nas posebno veseli. Na sajmu će se isto tako predstaviti sjeverna Makedonija, Mađarska i Senegal, a među brojnim izlagačima, njih 17 dolazi iz Hrvatske. Očekujemo i preko 120 tisuća posjetitelja te vjerujemo da će ovaj, 60. po redu Sajam biti stvarno nešto specijalno – rekao je Erjavec dodavši kako posjetitelje ovog jubilarnog izdanja očekuju i brojne posebnosti.

– Uz brojne sajamske vrtove, koji su ove godine zaista predivni, pripremili smo i konjsko preskakanje prepreka. Naravno, tu će biti i vrlo bogata izložba životinja, kao i puno mehanizacije svih svjetskih brendova te vrhunske degustacije. Naime, Japan kao zemlja partner pripremat će razna autohtona jela, a pridružit će im se i Senegal sa svojim specijalitetima. Uz lunapark za djecu i mlade, mislim da će stvarno sve generacije moći pronaći nešto za sebe – objasnio je Erjavec te napomenuo kako posjetitelje očekuju i nagrade, a glavna nagrada je putovanje u Zanzibar.

Popratni i društveni program obilježit će natjecanje šumoposjednika u radu s motornom pilom, natjecanje u plesanju polke, demonstracija vođenja teladi koju će upriličiti najmlađi uzgajivači, susret oldtimer Steyr traktora i brojna druga sajamska događanja.

www.sjever.hr
10.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.