Now Reading:
U Murskom Središću uređene dvije nove turističke lokacije
Full Article 1 minutes read

U Murskom Središću uređene dvije nove turističke lokacije

Grad Mursko Središće je kroz projekt Energy tour ove godine uredio dvije nove turističke lokacije – Spomen park naftaštva u Peklenici i Interpretacijski centar Spomen dom rudarstva Cimper u Murskom Središću. Na tom je projektu, kao i na projektu Cross Cultural Tool Kit partner Grad Lenti iz Mađarske.

Kroz ova dva, gotovo milijun eura vrijedna projekta uspostavljena je izrazito dobra suradnja i organiziran je niz kulturnih i turističkih manifestacija, različitih radionica, a izrađene su i strategije za buduću kulturnu suradnju.

László Horváth, gradonačelnik Lentija, i njegovi suradnici posjetili su Mursko Središće i razgledali obnovljene lokalitete.

Dočekao ih je gradonačelnik Dražen Srpak i održano im je stručno vodstvo i interpretirana im povijest naftaštva i rudarstva na širem području Murskog Središća, kao što su najavljeni i neki budući projekti vezani uz interpretaciju industrije Međimurja.

Iako oba projekta još uvijek službeno traju, već se pripremaju temelji za buduću suradnju, koja je ključna za sva pogranična naselja. Suradnja sa susjedima iz Mađarske, Slovenije i Austrije dugoročna je strategija Grada Murskog Središća, koja će ulaskom Hrvatske u Zonu Schengena još više dobiti na značaju.

www.sjever.hr
09.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.