Now Reading:
Sve više životinja na varaždinskom području stradava pod kotačima – u samo 24 sata šest naleta na srne
Full Article 2 minutes read

Sve više životinja na varaždinskom području stradava pod kotačima – u samo 24 sata šest naleta na srne

U proteklih nekoliko dana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zamijetili su kako je u prethodnom razdoblju porastao broj naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, PU varaždinska poziva vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.
Pozivaju ih da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali isto tako i domaćih životinja.

Naime, samo tijekom protekla 24 sata zabilježeno je šest naleta na srneću divljač i to u ranojutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana.

Policija poziva i vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominju da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se bez nadzora ne zadržavaju na cestama.
U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici tih životinja, a sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisna kazna 300 kuna.

foto: poxabay
www.sjever.hr
09.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.