Now Reading:
Ovog vikenda jedan od najznačajnijih dječjih turnira u ovom dijelu Europe
Full Article 2 minutes read

Ovog vikenda jedan od najznačajnijih dječjih turnira u ovom dijelu Europe

Još nas malo dijeli do početka 24. međunarodnog turnira Međimurec U14, a jedno od iznenađenja ovogodišnjeg turnira u Dunjkovcu-Pretetincu je spektakularno otvaranje u petak u večernjim satima u jezeru podno starog grada Zrinski u Čakovcu. Na otvaranju će biti svi natjecatelji.

Tijekom 23 godine, koliko se održava jedan od najznačajnijih dječjih turnira u ovom dijelu Europe, na terenu NK Međimurca nastupao je veliki broj igrača koji su kasnije napravili značajne nogometne karijere. Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Andrej Kramarić s veseljem se sjećaju svojih nastupa za Hajduk 2001. i Dinamo 2003. godine. Nikola Kalinić bio je najbolji strijelac prvog turnira koji je održan 1999. godine, a Lovre Kalinić najbolji vratar 2002. godine. Mario Pašalić i Marko Pjaca čak su podijelili titulu najboljeg strijelca 2007. godine. Bilo je na turniru još igrača kao što su Joško Gvardiol i Borna Sosa te mnogi drugi koji danas igraju za ponajbolje svjetske klubove, ali nitko nije ostavio trag kao Mateo Kovačić. Nakon što je došao iz Linza u zagrebački Dinamo prvi turnir na kojem je nastupao za modre bio je Međimurec 2006. godine. Osim što je donio Dinamu još jedan naslov pobjednika, proglašen je najboljim igračem. Nikad poslije i nikad kasnije ni jedan igrač nije tu titulu osvojio jednoglasno poput veznjaka Chelsea. Predviđena velika nogometna budućnost mu se ostvarila, a prvi nastup za Dinamo u Dunjkovcu-Pretetincu ostao mu je u lijepom sjećanju.

U nastavku pogledajte raspored svih utakmica kroz dva dana 24. Međunarodnog nogometnog turnira Međimurec U14. Turnir započinje u subotu utakmicom FK Crvene Zvezde i FC Adrie te se nastavlja spektakularnim dvobojima sve do posljednjeg dvoboja prvog dana u kojem će snage odmjeriti GNK Dinamo i St. Liege. Drugi dan započinje s četvrtfinalnim susretima te se nastavlja eliminacijskim dijelom sve dok se ne dobije najbolja ekipa turnira. Finalna utakmica igra se pod zvjezdanim nebom u 20 sati, a nakon finala slijedi podjela medalja i svečana ceremonija zatvaranja.

www.sjever.hr
09.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.