Now Reading:
Ljetna škola informatike u SŠ Krapina – Prijavite se i naučite izrađivati mobilne aplikacije, igre te još mnogo toga
Full Article 2 minutes read

Ljetna škola informatike u SŠ Krapina – Prijavite se i naučite izrađivati mobilne aplikacije, igre te još mnogo toga

U prostorima Srednje škole Krapina, od 22. do 26. kolovoza, održat će se još jedna Ljetna škola informatike, u u organizaciji Krapinskog informatičkog kluba (KRIK) i SŠ Krapina. Radionice za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 22., 23. i 24. kolovoza, a u drugom krugu 25. i 26. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinjat će u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu će sve radionice počinjati u 8 sati.

Otvaranje Ljetne škole održat će se u amfiteatru SŠ Krapina 22. kolovoza u 11.30 sati.

– Ove godine tema je neandertalac, pa je jednoj radionici tema animacija. Nove su i radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima te radionica kako napraviti dobru fotografiju uz pokoji trik iskusnog fotografa. U Krapini imamo radionicu robotike za početne (mBotovi i blok programiranje) i napredne (roboti i robotske ruke uz programiranje u C++). Na radionici Arduino IoT naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu. Izradi mobilnih aplikacija namijenjena je radionica Xamarin. Na Unity će se raditi 2D igre. Za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. Osnovnoškolci će u Scratchu raditi jednostavne igre slaganjem blokova. Alice radionica koristi 3D modele za animirane priče i igre. Možete naučiti i obrađivati slike, a tu je i nezaobilazni web dizajn. Nastavnici mogu u Krapini naučiti kako koristiti Escape room igre u nastavi. U SŠ Zlatar je radionica robotike. Predavači – nastavnici i studenti su spremni i čekaju vas – poručuju organizatori iz KRIK-a.

Dodaju isto tako kako je graničen broj prijavljenih po radionici prema veličini učionice pa stoga požurite s prijavama. Za željenu radionicu možete popuniti prijavnicu na https://krik-kr.hr/ljetna22 , gdje je i opis radionice te raspored.

www.sjever.hr
09.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.