Now Reading:
Društveni dom u Makojišću Gornjem zasjao novim sjajem! Potpora za obnovu iznosi više od 200 tisuća kuna
Full Article 1 minutes read

Društveni dom u Makojišću Gornjem zasjao novim sjajem! Potpora za obnovu iznosi više od 200 tisuća kuna

Na novomarofskoj je području napravljen još jedan vrijedan korak u osiguravanju primjerene društvene infrastrukture u naseljima na područja grada, prostora koji će moći koristiti mještani i udruge.

Obnovljen je, naime, društveni dom u Makojišću Gornjem. Radovi su obuhvaćali zamjenu stolarije, postavljanje protukliznih pločica na vanjsko stubište i trijem, novu fasadu, postavljanje gromobrana te ugradnju plina i sustava za grijanje.

Kako je na društvenoj mreži napisao gradonačelnik Siniša Jenkač, za troškove obnove društvenog doma odobrena je potpora Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (preko natječaja LAG-a) u iznosu od 200.866,50 kuna.

Podsjetimo, Grad Novi Marof javio se na natječaj LAG-a Prigorje-Zagorje za potporu za provedbu tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Ovako je Dom izgledao prije obnove

a.kučić/sjever.hr
09.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.