Now Reading:
Čermak uplatio 1,5 milijuna kuna u novoosnovanu zakladu u Krapinskim Toplicama – idućih šest godina uplaćivat će još po milijun kuna
Full Article 2 minutes read

Čermak uplatio 1,5 milijuna kuna u novoosnovanu zakladu u Krapinskim Toplicama – idućih šest godina uplaćivat će još po milijun kuna

U Krapinskim Toplicama u lipnju ove godine osnovana je zaklada sv. Marija Magdalena, a čiji su osnivači Ivan i Marijana Čermak. Zaklada je dobila ime po zaštitnici općine Krapinske Toplice, a osnovni cilj zaklade je pomoć potrebitima.

Prilikom osnivanja Ivan Čermak je istaknuo kako ne bi volio da u Krapinskim Toplicama i Hrvatskoj bude gladnih ljudi.

Zaklada je osnovana prvenstveno za osobe u potrebi s područja Krapinskih Toplica, Krapinsko-Zagorske županije, a onda i ostalih dijelova Hrvatske.

Zaklada se zalaže za pomoć obiteljima s više djece, osobama koje žive u najvećem siromaštvu te su zapostavljeni od svih društava i institucija, socijalnih slučajeva i osobama koji žive kao samci. Iz Zaklade su naglasili kako neće dijeliti novac, već će svoje aktivnosti usmjeriti prema rješavanju potrebitog problema, bilo u obitelji ili pojedincima – od obnove kuće, krovišta, instalacija, sanitarnih čvorova, odjeće, nabavke potrebitog pribora za školarce, pobrinuti se za plaćanje prehrane u školama, boravka u vrtićima, pomoći studentima slabijeg materijalnog stanja te samcima koji nemaju nikakvoga prihoda te općenito osobama u bilo kakvim potrebama u skladu mogućnosti same Zaklade.

U rad Zaklade uključene su osobe koje su i do sada pomagale kroz svoj čitavi život ljudima u potrebi, a ujedno su to osobe koji su i članovi odbora Zaklade koji nose i imaju zajedničku odgovornost u njezinom radu. To su: Damir Plečko, Katarina Cerovec, Samson Štibohar, Marijana Čermak te vlč. Marjan Gradinšćak, koji je ujedno i upravitelj Zaklade.

Obitelj Čermak je za ovu godinu uplatila 1.500.000 kuna te se obvezala da će svake godine uplaćivati 1.000.000 kuna u idućih šest godina. 0bitelj Čermak kroz svoj život donirala je puno toga. Iz Zaklade spominju ono što je vezano za Krapinske Toplice pomoć kod obnove škole vezano za potres, donacija bolnici, crkvi, vrtiću, nogometnom klubu te pojedincima.

Iz Zaklade sv. Marija Magdalena pozivaju sve koji žele biti otvoreni za bilo koji vid suradnje oko pomoći najpotrebitijima, od poduzetnika, građana, pojedinaca i institucija da se jave na e-mail: zaklada.marijamagdalena@gmail.com.

Također, u planu je i otvorenje službene internetske stranice kako bi zainteresirani mogli pratiti sve akcije Zaklade.

www.sjever.hr
09.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.